piatok, 23 jún 2023 17:20

Banícke múzeum počas prázdnin s obľúbeným denným múzejným táborom pre deti Doporučený

Napísal(a) E. Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci s Občianskym združením Gotická cesta prichádza aj tento rok počas prázdnin s obľúbeným denným múzejným táborom pre deti. Aj tentokrát si múzejníci pri jeho príprave dali záležať a za ústrednú tému tohtoročného tábora si zvolili obdobie gotiky. Pre deti plánujú zaujímavé exkurzie kostolov na Gotickej ceste Gemera, počas ktorých sa zoznámia s tajomstvami gotických nástenných malieb. Po kráse umenia gotických majstrov budú môcť obdivovať aj krásy prírodné, a to pri návšteve svetovo výnimočnej Ochtinskej aragonitovej jaskyne. Múzejníci tiež plánujú podporiť tvorivosť a zručnosti detí. Čaká na ne možnosť vyskúšať si rôzne remeslá, ktoré boli už v tak dávnych dobách dôležitou súčasťou každodenného života ľudí. A keďže sme baníckym múzeom, deti sa na konci letného tábora stanú čestnými členmi baníckeho cechu.

Letný múzejný tábor je určený pre deti vo veku od 6 do 10 rokov. Bude prebiehať v dvoch turnusoch; od 17. 7. do 21.7. 2023 a od 24.7. do 28.7.2023. Každý táborový deň bude pre deti začínať ráno o 8:00 hod. a končiť o 15:30 hod. Cena tábora je vo výške 120,- €/týždeň. V cene tábora je zahrnuté stravovanie (obed, olovrant), študijné exkurzie, vstupy a spotrebný materiál na tvorivé dielne.

Podujatie sa koná pri príležitosti Roku nástennej maľby v Banskobystrickom a Košickom kraji. Rok nástennej maľby 2023 bol vyhlásený pri príležitosti získania Značky Európske dedičstvo. Túto značku získalo ako súhrnná lokalita 12 kostolov v regióne Gemer a Malohont.

Kontakt: Mgr. Gabriella Badin - 0907 769 338 

 

PhDr. Erika Hermélyi Gecelovská

Manažérka kultúry

 

 

Čítať 338 krát Naposledy zmenené piatok, 23 jún 2023 17:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!