utorok, 28 máj 2024 15:36

Týždeň detí v rožňavskom Baníckom múzeu očakávame bohatý a rôznorodý Doporučený

Napísal(a) E. Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva všetkých školákov na Týždeň detí. Aj tohtoročná ponuka aktivít podujatia je bohatá a rôznorodá.

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave (Nám. baníkov 25) si žiaci materských a základných škôl 1. stupňa prehliadnu atraktívnu výstavu V moci noci, zahrajú sa na nej a v tvorivej dielni si vyrobia soviu taštičku. Na starších už bude čakať autor výstavy V moci noci RNDr. Miroslav Dravecký z Východoslovenského múzea v Košiciach, ktorý im prezradí ako na krúžkovanie sov a rovnako študentov prevedie celou prírodovednou výstavou.

V Zážitkovom centre Sentinel (Šafárikova 43) taktiež múzejníci pripravili aktivity pre mladších aj starších žiakov.

2024 06 03 Plagát   Tyzden deti 2024Na menších sa už teraz tešia lesní pedagógovia z Lesy SR – Škôlkárske stredisko Čermošná v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Radi školákov hravou formou naučia viac o stromoch, hubách a zvieratkách v našich lesoch. A nielen to, detičky budú mať možnosť dozvedieť sa viac aj o vode, ako funguje kolobeh vody a ako vodou najjednoduchšie šetriť. Dokonca si posadia aj svoj vlastný stromček. Žiakov základných škôl 2. stupňa a študentov stredných škôl zase prevedie bývalý baník Ondrej Juhász celou logo bmuzea image001 1baníckou expozíciou a pozrú si aj dokument s banskou tematikou.

Týždeň detí bude prebiehať počas celého týždňa, od 3. do 7. júna 2024 v dvoch prevádzkach Baníckeho múzea v Rožňave. Samotná aktivita potrvá cca 60 minút a vstupné na podujatie je vo výške 2 € / žiak, v prípade prednášky Krúžkovanie sov 1 € / žiak. Záujem zúčastniť sa na podujatí je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný.

 

Kontakty:

Gabriella Badin – 0918 364 685

Brigita Nagyová - 0944 786 722

 

Erika Hermélyi Gecelovská

 

Čítať 126 krát Naposledy zmenené štvrtok, 30 máj 2024 16:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!