pondelok, 27 máj 2024 16:20

Víkend otvorených parkov a záhrad po prvýkrát spoločne s Druživou v Baníckom múzeu v Rožňave Doporučený

Napísal(a) E. Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Do iniciatívy Víkend otvorených parkov a záhrad sa po prvýkrát spoločne zapojili Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Druživa, o. z. Tento rok sa uskutoční už 16. ročník podujatia a jeho ústrednou témou je Päť zmyslov v záhrade. Cieľom podujatia je poukazovať na potrebu aktívnej ochrany, kvalitnej údržby a zmysluplného využívania týchto priestranstiev.
Záhrada Galérie Baníckeho múzea v Rožňave sa pre záujemcov otvorí už v piatok, 31. mája 2024 o 17:00 hod. Múzejníci pripravili aktivity, ktoré podnietia zmysly návštevníkov galérie. Čaká na nich joga s canisterapiou, muzikoterapia, ochutnávka čajov, aromaterapia a akčná maľba hlinou priamo na stene budovy. Nebude chýbať ani výstava objektov, ktoré budú nainštalované priamo v záhrade od umelcov: Pavla Bradovku, Anny Osadníkovej, Johany Johanides a Sandry Cseresznyesovej.

2024 05 31 Plagát   Víkend otvorenych parkov a zahradHneď na druhý deň, 1. júna 2024 od 14:00 hod. bude podujatie pokračovať v prvej komunitnej záhrade – Rožňavská zelená terasa. Aj tu bude záujemcov čakať bohatý program, vhodný rovnako aj pre detského návštevníka. I v tomto prostredí si budú môcť vychutnať príťažlivosť prírody, ktorá bude umocnená o prednášku o sile bylín, či tvorivými dielňami zameranými na vytvorenie vlastného parfumu s Monikou Klubertovou. S Evkou Bučekovou z Buček Včelie Kráľovstvo o. z. si zase vyrobia včeloobrúsky a s Johankou si vyskúšajú tvoriť z hliny. Okrem ďalších sprievodných aktivít pre najmenších bude pripravené divadlo Učíme sa od včielok. Vo večerných hodinách sa záhradou budú niesť hudobné tóny od Kataríny Stohrovej, skupiny Kodama hands a Rytmy Paliho a Duška.

Podrobný program môžu záujemcovia nájsť na plagáte podujatia. Zmena programu je vyhradená. Počet záujemcov o jogu s canisterapiou a muzikoterapiu je obmedzený, je potrebné nahlásiť sa vopred.

 

Tešíme sa na všetkých!

 

Erika Hermélyi Gecelovská

Čítať 126 krát Naposledy zmenené utorok, 28 máj 2024 12:19

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!