piatok, 12 júl 2024 16:52

Návštevníci sa môžu tešiť opäť na podujatie v záhrade Galérie baníckeho múzea v Rožňave Doporučený

Napísal(a) E. Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Galéria Baníckeho múzea v Rožňave, kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja, podujatím s názvom Večer pre tých, čo krásu unesú, predstaví netradičné spojenie. Vystavované umelecké diela v záhrade galérie ožijú prostredníctvom hudby, ktorú bude zastrešovať rožňavská skupina TarverP. Zámerom koncertu bude tak viacrozmerné prepojenie umenia. Hudba bude slúžiť len ako emočná kulisa k aktuálnej výstave. Hudobné tóny budú cielene pôsobiť na poslucháča a jeho vnímanie, ktoré má smerovať k otvorenosti akceptovať aktuálny umelecký zážitok tu a teraz. „Koncertom tak nadväzujeme na úspešné podujatie Víkend otvorených parkov a záhrad a nechávame priestor na to, aby záhrada galérie mohla znova ožiť. Nezabudnite si so sebou doniesť podložky, deky, alebo si len sadnite na svoju obľúbenú rifľovú bundu medzi umelecké diela a nechajte sa unášať umeleckým zážitkom za letného stmievania,“ pripomína kurátorka múzea Mgr. Kristína Pakesová, PhD. Pôvodná tvorba skupiny TarverP sa niesla v znamení žánrov hard & amp; heavy, čo dokazuje aj ich debutový album Angel of Light.

Aktuálne zoskupenie členov nadväzuje na tento žáner, no skladby sú pretvorené do akustickej podoby. Tvorba skupiny je otvorená a neohraničená. Používajú akustické bicie, gitary či husle v harmonickom sprievode atmosférických klávesov a vokálnych spevov. V galérii sa predstaví skupina prvýkrát. ,,Je to pre nás veľká príležitosť predstaviť viacrozmerné umenie. Veríme, že tento večer môže byť prínosom nielen pre vyznávačov hudby, ale taktiež i pre obdivovateľov sochárskeho, keramického a výtvarného umenia. Tento večer má skvelý predpoklad na to, aby sa stal magickým,“ uviedol člen kapely Jaroslav Ulbrik.

Podujatie sa uskutoční 26.7. 2024 (piatok) o 20:00 hod. v záhrade Galérie BM, (Nám. baníkov 25, Rožňava). Vstupné je vo výške 4 €/osoba.

Všetci ste srdečne vítaní!

 

Erika Hermélyi Gecelovská

 

 

Čítať 45 krát Naposledy zmenené sobota, 13 júl 2024 10:06

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!