piatok, 12 júl 2024 17:14

Letný múzejný tábor Za sovami na bicykloch otvoril už siedmy ročník Doporučený

Napísal(a) E. Hermelyi Gevelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, práve tento týždeň prichádza s prvým turnusom obľúbeného denného letného tábora určeného prázdninujúcim deťom. Múzejný tábor sa stal už tradičným podujatím a tento rok múzejníci otvárajú už siedmy ročník. Jeho ústredná téma je prírodovedná, celý program tábora sa bude niesť v duchu sov a iných dravcov, lesa, ochrany prírody a vody v nej a v neposlednom rade v duchu ekologickej dopravy – bicyklov.

Deti čaká opäť bohatý program. Dozvedia sa množstvo zaujímavostí nielen o sovách, ale aj o ostatných denných či nočných dravcoch. Naučia sa spoznávať les a zvieratá, stromy a huby v ňom možno inak ako doteraz. Múzejníci im dokonca prezradia, ako je to naozaj s vodou v prírode a prečo je potrebné ju starostlivo chrániť. Bližšie sa zoznámia s najvhodnejším dopravným prostriedkom do prírody, naučia sa ako sa oň starať a ako bezpečne jazdiť. Aktivity tábora budú bohato prepletené s hernými aktivitami a tvorivými dielňami, dokonca okrem histórie košickej župy spoznajú maskota Košického samosprávneho kraja Župka. Deti počas múzejného tábora navštívia Betliar a Rimavskú Sobotu. 

Letný múzejný tábor je určený pre deti vo veku od 6 do 10 rokov. Bude prebiehať v dvoch turnusoch: od 8. 7. do 12.7. 2024 a od 22.7. do 26.7.2024. Každý táborový deň bude pre deti začínať ráno o 8:00 hod. a končiť o 15:30 hod. Cena tábora je vo výške 150,- €/týždeň. V cene tábora je zahrnuté stravovanie (obed, olovrant), študijné exkurzie, vstupy a spotrebný materiál na tvorivé dielne.

Tešíme sa na všetky deti!

 

 

Čítať 30 krát Naposledy zmenené sobota, 13 júl 2024 09:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!