streda, 18 marec 2015 16:22

Bojnický zámok, Spišský hrad a Modrý Kameň zhasnú. Zapoja sa do Hodiny Zeme

Napísal(a) Silvia Turnerová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

bojnicky zamok 1 aV sobotu 28. marca 2015 sa uskutoční Hodina Zeme, celosvetové podujatie, ktorého cieľom je upozorniť na problémy súčasnej doby, medzi nimi aj svetelné znečistenie. Do aktivity sa poslednú marcovú sobotu zapoja viaceré múzeá Slovenského národného múzea, zhasne napríklad Bojnický zámok, Spišský hrad, ale aj hrad Modrý Kameň či sídelná budova SNM v Bratislave.
Múzeá Slovenského národného múzea sa do tejto aktivity zapájajú už niekoľko rokov. „Vedenie viacerých múzeí sa rozhodlo zapojiť aj tento rok do projektu Spissky hrad 1Hodina Zeme a 28. marca nebude svietiť vonkajšie osvetlenie Bojnického zámku, Spišského hradu, hradu Modrý Kameň, budovy SNM-Múzeum rusínskej kultúry v Prešove, SNM-Múzeum kultúry karpatských Nemcov a SNM-Prírodovedné múzeum, ktoré sídli v budove generálneho riaditeľstva SNM v Bratislave,“ uviedol Viktor Jasaň, generálny riaditeľ Slovenského národného múzea. 
header2015Celosvetovým organizátorom podujatia Hodina Zeme, ktoré vzniklo v roku 2007, je celosvetová ochranárska organizácia WWF (World Wildlife Fund). Každoročne sa do aktivity zapájajú milióny domácností, firiem a inštitúcií po celom svete. Tohtoročný termín konania je sobota, 28. marec

2015 v čase od 20:30 do 21:30h.

Silvia Turnerová

 

Hodina Zeme na Gemeri

Podľa našich informácií do spomínaného celosvetového hnutia Hodina Zeme môžu zapojiť jednotlivci, obce, firmy, či organizácie. Zo stručného prehľadu tých, ktorí sa doteraz zapojili do hnutia Hodina Zeme v roku 2015 (nielen vypnutím osvetlenia, ale akýmkoľvek spôsobom) k 18. marcu 2015 z gemerského regiónu evidujeme: mesto Rimavská Sobota, obec Rochovce a SOŠ technická a agropotravinárska, Rimavská Sobota. 

Postupne budeme sem pripisovať aj ďalších z Gemera, ktorí pochopili a podporia význam akcie.

Upozornenie: Napíšte nám na emailovú adresu  ako sa do akcie Hodina Zeme zapojíte. Tak isto nám môžete napísať v prípade, že máte nejaké primomienky a návrhy k akcii pomocou formuláru v časti Kontakt.

Ak sa do akcie zapojí aj Vaša obec,  firma, škola alebo iné zariadenie, napíšte nám pomocou formuláru a my Vás zaradíme do nášho zoznamu v časti Kto sa zapojí?.

Viete o niekom kto sa zapojí a nie je v našom zozname? Napíšte nám emailom!

 

 

 

Čítať 2424 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!