štvrtok, 02 apríl 2015 16:30

Deti vyrábali kuriatka, ovečky, kohútiky, zajačiky a jarné závesné dekorácie na ozdobu dverí

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv dielene vn aJar nám klope na dvere, príroda sa postupne prebúdza. Zimná nehybnosť a šedivosť sa pomaličky premieňa v zelený nový život. Kvitnú prvé pestré jarné kvietky, vtáčiky začínajú hlasnejšie čvirikať a rodia sa malé zvieratká. 
To všetko nám pripomína, že prichádza Veľká noc, najväčšia kresťanská slávnosť jari, vzkriesenia života z popola so svojimi starodávnymi zvykmi, z ktorých mnohé majú predkresťanskú genézu, ale predsa sa zžili s týmto sviatkom a pretrvávajú do dnes.  
Naše veľkonočné tvorivé dielne sme práve preto zorganizovali v tomto duchu. Deti nám porozprávali o tom, aké zvyky sa u nich ešte udržiavajú, čo pre nich skutočne znamená Veľká noc.  
Do aktivít v rámci Veľkonočných tvorivých dielní sa zapojili všetky základné školy z Rožňavy, niektoré aj z blízkeho okolia. Deti vyrábali kuriatka, ovečky, kohútiky, zajačiky a jarné závesné dekorácie na ozdobu dverí z rôznych materiálov.

Prišli skupiny detí, ktoré sú už našimi pravidelnými hosťami a vracajú sa k nám kvôli tvorivej atmosfére. Boli aj také, ktoré sa zúčastnili prvý krát, pracovalo sa však s nimi taktiež veľmi dobre. Niektoré triedy neočakávali nápady len od nás, ale príjemne nás prekvapili vlastnoručne zhotovenými pôvabnými

pohľadnicami.

Veľkonočné tvorivé dielne určite ďalej prehĺbia naše výborné vzťahy so školami, žiakmi a pedagógmi a prispejú ku kreatívnejšiemu prežitiu veľkonočných sviatkov v duchu tradícií - čo je vlastne aj ich cieľom a poslaním.
Gabriella Badin

[cincopa AoLAjbcK9j49] 

 

Čítať 2000 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!