×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/vystava/insitne
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/vystava/insitne
utorok, 26 máj 2015 14:40

Krása baní prostredníctvom fotoaparátu Miloša Greisela

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv bane spisa a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a autor Miloš Greisel pozývajú širokú verejnosť na vernisáž výstavy fotografií „Bane Spiša – Opálové tajomstvá“ v utorok 2.júna 2015 o 17:00 hod. do priestorov knižnice na Lipovej ul. č.3. 
Miloš Greisel sa narodil v Považskej Bystrici. Od svojich pätnástich rokoch pôsobí na Spiši, kde vyštudoval banícku priemyslovku. Po jej skončení sa na dlhé roky upísal geologickej a baníckej práci po celom Slovensku. Popri tom si zamiloval Vysoké Tatry a Slovenský raj. „Fotografovanie ma oslovilo vtedy, keď som ako člen Oblastnej skupiny speleológov zo Spišskej Novej Vsi v roku 1972 objavili Stratenskú jaskyňu,“ povedal autor výstavy a pokračoval: „Ako geológovi mi život v podzemí bol veľmi dobre známy. A rv greisel 1tak fotografovanie baní mi dalo pocítiť nový rozmer.“ Miloš Greisel počas výprav v baniach zúročil skúsenosti nielen baníka, ale aj speleológa a horolezca. V svojej tvorbe prostredníctvom fotoobjektívu zaradil aj zanikajúce pôvodné banské stavby, obydlia, banícke motívy, symboly.

Ak sa dá dokopy zaujímavé povolanie s fotografovaním, pre nás ostatných je to obdivuhodný výsledok, ktorý prostredníctvom rôznych výstav môžeme vidieť, spoznať.
Prijmite naše pozvanie v utorok 2. júna 2015 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 a príďte si pozrieť výstavu fotografií jedinečných záberov z baní, kam sa obyčajný človek nedostane. V deň vernisáže bude prítomný aj samotný autor Miloš Greisel, ktorý Vám ochotne a rád porozpráva o krásach podzemia. Výstava potrvá do 30. júna 2015 a pozrieť si ju môžu záujemcovia počas výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1877 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!