streda, 25 marec 2015 16:46

Múzeum Betliar pripravilo pre najmenších návštevníkov cez Veľkú noc čokoládové prekvapenie

Napísal(a) Silvia Turnerová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

pletenie korbaca 1asnm snm velka nocPestrý a bohatý program počas blížiacej sa Veľkej noci čaká návštevníkov múzeí. Múzeá Slovenského národného múzea po celom Slovensku ožijú pestrofarebnou jarnou a veľkonočnou výzdobou, výrobu ktorej si budú môcť vyskúšať aj návštevníci. Okrem toho je pripravený aj bohatý sprievodný program a prekvapenia počas prehliadok hradov, zámkov a kaštieľov. 
Vynášanie Moreny, prinášanie letečka či veľkonočnú šibačku a oblievačku pripravilo Múzeum slovenskej dediny v Martine už na tento víkend, nedeľu 29. marca 2015. Tieto tradície ožijú aj na hrade Červený Kameň počas veľkonočného víkendu 3. – 6. apríla, ktorý doplnia aj stredoveké veľkonočné trhy. Rusínske tradície a zvyky počas Veľkej noci – Paschy, predstaví Múzeum rusínskej kultúry v Prešove prostredníctvom výstavy Veľká noc u Rusínov, ktorá bude prístupná snm velkonocna oblievackaverejnosti až do 15. mája 2015. Pre tých, ktorí sa chcú ukryť pred kúpačmi otvorilo svoje brány Múzeum Betliar, kde počas prehliadok Betliarskeho kaštieľa budú na prehliadkovej trase ukryté malé čokoládové prekvapenia pre najmenších návštevníkov. Expozíciu Bojnického zámku doplnia zaujímavé zbierkové predmety pochádzajúce z 19. storočia spojené so

symbolom prichádzajúcej jari a nového života – vajíčkom.

Ďalšie informácie o programe múzeí Slovenského národného múzea nájdete na webe www.snm.sk, kde sú aj aktuálne otváracie hodiny počas Veľkonočných sviatkov.
Silvia Turnerová

 

Čítať 1937 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!