×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/muzeum/betliar
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/muzeum/betliar
pondelok, 20 apríl 2015 11:41

Múzeum slovenskej dediny pozýva na putovanie láskou v časoch minulých

Napísal(a) Mgr. Tatiana Kadlecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

mt putovanie laskoumt Stavanie maja FS BystričanMúzeum slovenskej dediny Vás pozýva na putovanie láskou v časoch minulých. Podujatie Láska na dedine, ktoré sa uskutoční 26. apríla 2015, Vám prostredníctvom vystúpení folklórneho súboru Lysec z Belej-Dulíc, ľúbostnej poradne "Nečarovaný ženích jak nemastený hrach" či výstavy Dary lásky pripomenie zvyky našich predkov spojené s láskou.
Počas podujatia sa od 10.00 hod do 16.00 hod. dozviete o začleňovaní detí medzi dospievajúcu mládež, stretávaní sa na priadkach, páračkách či tanečných zábavách, kde vznikali prvé lásky. Nasledovali rozhovory pod oblôčkom, vzájomné obdarovanie a postavenie mája, ktorý znamenal okrem iného aj vážny záujem o dievča a bol predzvesťou blížiacej sa svadby. 
O daroch a obdarovávaní sa dozviete viac na výstave Dary lásky, ktorá je zostavená zo zbierkových predmetov Slovenského národného múzea v Martine.
Pre šikovné ruky je pripravená tvorivá dielňa nielen pre deti. 
mt Stavanie maja FS Bystrican 2Okrem toho si môžete posedieť pri občerstvení v krčme z Oravskej Polhory, vidieť ukážky ľudovo-umeleckej a remeselnej výroby i zakúpiť si tradičné výrobky. Mládenci môžu svojim láskam napríklad kúpiť medovníkové srdcia a tie ich môžu na oplátku obdarovať

vyšívanými košieľkami. 

V tento deň ponúkame všetkým záujemcom možnosť svadobného fotografovania s vlastným fotografom v areáli Múzea slovenskej dediny zadarmo.
O 13.30 hod. sa bude konať rímskokatolícka sv. omša v kostole z Rudna – poslednom drevenom kostole, ktorý sa zachoval v Turci.
Kontakt: Mgr. Tatiana Kadlecová

 

Čítať 5225 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!