×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/muzeum/11
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/muzeum/11
streda, 07 marec 2012 23:42

Ôsmy marec je sviatkom žien v každom veku Doporučený

Napísal(a) E. M.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pomaly, ale isto ku nám opäť prichádza jar. Spoza hôr vykúka slniečko a každým  dňom môžeme cítiť jeho silu čoraz intenzívnejšie. Slnečné lúče sa dotýkajú prírody, pohladia srdcia ľudí a naplnia energiou všetko živé okolo nás. Toto nádherné obdobie prináša so sebou aj krásny sviatok žien, ktorý môžeme privítať dnešným dňom.
Pri tejto príležitosti by som rada spomenula niekoľko udalosti z dejín, vďaka ktorým tento sviatok môžeme každoročne oslavovať. Ôsmy marec patrí všetkým dámam. Dievčatám, slečnám a paniam v mladšom a či v staršom veku. Medzinárodný deň žien máme možnosť osláviť každý rok od roku 1911, kedy sa začal oslavovať v nemeckých, švajčiarskych a v

rakúskych krajinách. O desať rokov neskôr, čiže od roku 1921 sa začal oslavovať už aj v bývalom Československu, kedy nadobudol svoj masový charakter.
Čo by som o tomto sviatku ešte mohla spomenúť je to, že Medzinárodný deň žien sa stal aj pripomienkou na deň, kedy sa dňa ôsmeho marca, v roku 1908 tisíce pracovníčok vybralo, protestovať proti vtedajším zlým podmienkam. Trvalo síce roky, kým sa rozhodlo tento dátum osláviť aj oficiálne, presnejšie do roku 1975, kedy sa Deň žien stal uznaným aj Organizáciou spojených národov.
Ja si osobne myslím, že to stálo zato, veď aj v dnešnom ťažkom období nežnejšia polovička populácie tvrdo pracuje, či už je to v osobnom, rodinnom alebo v pracovnom živote, musí vždy zaujať svoje miesto, ktoré je plné lásky, ochoty, pracovitosti a porozumenia. Preto Vám, milé dámy v tento deň prináleží veľké ďakujem.
E. M.
{jcomments on}

Čítať 2230 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:34

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!