pondelok, 11 máj 2015 16:27

Počas Noci múzeí sa predstaví aj zberateľka gitár, Rimavskosoboťanka Mária Páko

Napísal(a) Elena Lindisová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
  
rs plagat nmag aV rámci výzvy parížskych múzeí sa Gemersko-malohontské múzeum aj v tomto roku počas 16-ej májovej noci predstaví nočnými prehliadkami expozícií a výstav. Návštevníci si budú môcť okrem toho pozrieť prácu umeleckých remeselníkov z regiónu a ich výrobky, zoznámiť sa s hrou na gitaru, alebo sa zahrať na archeológa. V rámci programu verejnosti predstavíme zaujímavú výstavu o významnom maliarovi Eduardovi Putrovi. Na podujatí sa už tradične predstavia aj osobnosti regiónu, v roku 2015 je to najmä zberateľka gitár, Rimavskosoboťanka Mária Páko a viac či menej známi regionálni výrobcovia umeleckých predmetov. Pripravené sú výtvarné dielne pre deti a aj program s archeologickým zameraním. Okrem toho si návštevníci budú môcť opäť pochutnať na pečenom prasiatku. Vstupné je 0,50 € na osobu, deti do 6 rokov majú voľný vstup. 
  

Keď sa povie Noc v múzeu, všetci si predstavia film, v ktorom ožívajú exponáty a voľne sa pohybujú po chodbách múzea. Avšak Noc v múzeu nie je len názov filmu. Je to najmä celoeurópske podujatie realizované po patronátom Rady Európy s cieľom v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany

pri kultúrnej výmene, šírení informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín i regiónov Európy, pri neformálnom vzdelávaní a kultivovanom oddychu. Aktivity múzeí a galérií počas tohto večera sú orientované na také činnosti, ktoré počas celého roka zostávajú pred verejnosťou ukryté. 
Aj tohtoročná Noc v múzeu sa bude niesť v znamení Medzinárodného dňa múzeí, ktorý si múzeá pripomínajú vždy 18. mája. 

Tlačovú správu pripravila: Elena Lindisová

 
  
Čítať 1719 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!