streda, 30 apríl 2014 18:23

Putovná výstava Najkrajšie kalendáre Slovenska 2014 je sprístupnená v Rožňave

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv nk 201402a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci s Klubom fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov pozývajú širokú verejnosť na prehliadku putovnej výstavy „Najkrajšie kalendáre Slovenska 2014“ v termíne od 25. apríla 2014 do 4. júna 2014 do priestorov knižnice v Rožňave. 
Súťaž slovenskej kalendárovej tvorby organizuje Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov so Štátnou vedeckou knižnicou v Banskej Bystrici pod záštitou Únie miest Slovenska. Po marcovom vyhodnotení a slávnostnom odovzdaní cien víťazom v jednotlivých kategóriách putujú kolekcie po rôznych mestách Slovenska. Od roku 2007 začali dokonca putovať súbežne dve, od seba nezávislé, výstavné kolekcie. 
rv nk 201403rv nk 201404V tomto roku bolo do súťaže prihlásených 37 nástenných, stolových a plagátových kalendárov od 30 vydavateľov. Súťažilo sa v desiatich kategóriách. Nominované

kalendáre hodnotí porota zložená z výtvarníkov, grafikov, fotografov, polygrafov a iných odborníkov.
„Je nám cťou, že môžeme byť opäť jednou z inštitúcií, ktoré sprístupnia širokému okruhu ľudí túto putovnú výstavu,“ povedala pracovníčka knižnice a dodala „veď každý rok je čo obdivovať a stále niečo nové objavovať.“
Putovná výstava „Najkrajšie kalendáre Slovenska 2014“ je pre širokú verejnosť dostupná v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave na ul. Lipová č. 3 v termíne do 4. júna 2014 v rámci otváracích hodín knižnice. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1904 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!