×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/vystava/hutkovci
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/vystava/hutkovci
utorok, 01 február 2011 23:03

V Rimavskej Sobote od 4. februára 2011 vystavuje východoslovenský výtvarník Kamil Kozub Doporučený

Napísal(a) Magdaléna Bačová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej sobote bude dňa 4. februára 2011 o 15.00 hod. vernisáž výstavy Kamil Kozub kresba - maľba. Povedzme si, že Kamil Kozub je predstaviteľom mladej generácie súčasných výtvarníkov pôsobiacich na východnom Slovensku. Jeho výtvarný prejav profilovalo štúdium na VŠVU v Bratislave v ateliéri maľby u prof. J. Bergera a stáž na TU v Košiciach u prof. A. Szentpetéryho. Štúdium ukončil v roku 2006, v súčasnosti pôsobí ako pedagóg (figurálne kreslenie) na Strednej umeleckej škole v Kežmarku.
Autor vo svojej tvorbe ostáva verný klasickému výtvarnému médiu a to maľbe, ktorá je na umeleckej scéne 21. storočia viac ojedinelým ako bežným výtvarným prostriedkom. Jeho tvorba je príznačná expresívnym

rukopisom a širokospektrálnym koloritom, ktorý na veľkých plochách pôsobí strhujúco. Kozub inklinuje k rozmerným plátnam, čím dostáva priestor na obsahovo výpravné témy a práve tie u neho nachádzame pomerne často. Široký tematický záber ho nedovoľuje zaškatuľkovať do jednoznačných okruhov. Od zaujatia krajinou, cez portrétnu tvorbu, figurálne kompozície, kde sa objavujú aj tabuizované témy spoločnosti, až k prenikaniu abstraktných foriem. Napriek tomu si dovolím vyzdvihnúť autora predovšetkým ako unikátneho portrétistu s vynikajúco zvládnutými proporciami a citlivo vtlačeným výrazom.
Vystavené práce sú prierezom jeho tvorby v časovom rozpätí posledného desaťročia, kde od abstraktných foriem cez figurálne kompozície nachádzame aj inšpiráciu krajinou. Okrem maľby v jeho tvorbe nachádzame aj kresby, čoho ukážkou je séria vystavených kresieb pod názvom Autoportrét I., II., III., IV., ktorá je silne sugestívna a má naratívny, teda príbehový charakter.
Výstava potrvá do 15. marca 2011.
Magdaléna Bačová

{jcomments on}

Čítať 2469 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!