sobota, 13 február 2016 16:59

Revúcke masky sa vo fašiangovom sprievode nedali ani tento rok zahanbiť Doporučený

Napísal(a) od
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

ra masky 10 1aFebruár tak, ako je bohatý na množstvo všelijakých fašiangových podujatí, tak je nevyspytateľný na vrtošivé počasie. A to nielen v našom Gemeri, ale po celom Slovensku. Bohatý program a peknú účasť masiek, ktoré sa každoročne schádzajú na známom fašiangovom sprievode okresným mestom 

stredného Gemera Revúcou, sľuboval aj vkusný plagát. Organizátori, ktorými tohto roku boli Mesto Revúca, MsKS, detský súbor Lykovček i novozaložený súbor dospelých Lykovec lákali najmä mládež do tradičného sprievodu. Každému sľubovali zdarma šišky, varené víno a mladším účastníkom sladkú odmenu.
Preto sa mnohí Revúčania v predvečer fašiangového sprievodu masiek cez mesto zamýšľali iba nad tým, či mu bude tohto roku počasie priať.
Tradicia týchto sprievodov je v Revúcej bohatá, vždy sa srievod niečim zaujímavým vyznačoval a taký sa očakával aj v utorok 10. februára 2016 pred 16-tou hodinou. Dnes už môžeme smelo povedať, že bol ozaj bohatý na masky od výmyslu sveta. Aj keď sa nimi prezentovali predovšetkým mladšie generácie, starší ich prišli väčšinou aspoň podporiť na námestie pred mestský úrad.
Aby mali potešenie z pohľadu na nevšednú krásu fašiangového sprievodu aj ostatní, pán Peter Poboček to všetko zvečnil do podoby fotografií a poslal i na stránku Maj Gemer. Nuž sa teda na ne pozrite a vyberte si tú svoju.

OD,

Foto: Peter Poboček

 

 

 

Čítať 2368 krát Naposledy zmenené nedeľa, 14 február 2016 18:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!