sobota, 16 júl 2016 10:22

V Klenovci vás privítajú dva projekty pre talentované deti a mládež

Napísal(a) Stanislava Zvarová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Občianske združenie RODON Klenovec, Národné osvetové centrum, Gemersko - malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, v spolupráci s obcou Klenovec realizujú v čase od 16. - 23. júla 2016 v Klenovci dva projekty pre talentované deti a mládež. Pre nadaných tanečníkov sa realizujú tanečné

tvorivé dielne Malí tanečníci, na ktorých sa bude zdokonaľovať v ľudovom tanci 20 detí od 10 rokov z detských folklórnych súborov: Mladosť z Klenovca, Radosť a Kornička z Trenčína, ZUŠ a Ďumbier z Liptovského Mikuláša, Železiarik z Košíc, Kopaničiarik z Myjavy, Čakanka z Nového Mesta nad Váhom.
O odborný rast tanečníkov sa budú starať odborní lektori, taneční pedagógovia a choreografovia: Agáta Krausová, Slavomír Ondejka, Lenka Konečná, Pavol Konečný. Deti sa budú učiť a následne prezentovať typy tancov z regiónu Myjava a Horný Liptov.

kl dva projektyPre detské ľudové hudby sa realizujú hudobné tvorivé dielne MUZIČKY, ktoré sa organizujú po 14-ty krát. Cieľom projektu je vzdelávanie členov detských ľudových hudieb v zachovávaní hudobných nárečí regiónov a v interpretačných zručnostiach. O odborný rast detí sa postarajú muzikanti, lektori: Michal Zelinka, Zuzana Holiková, Michal Verony.

V rámci voľnočasových aktivít budú poznávať prírodné a kultúrne dedičstvo nášho regiónu a vďaka lektorom remesla aj remeselné techniky. O animačné aktivity sa bude starať animátor Viktor Brádňanský, Tomáš Husár, Ladislav Konečník.
Verejnosť pozývame na záverečnú prezentáciu tvorivých dielní Muzičky a Malí tanečníci, ktorá sa uskutoční v obci Klenovec 22. júla 2016 (piatok) od 18:00 a v obci Drienčany 23. júla 2016 (sobota) od 11:00. 

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Národné osvetové centrum.
Tešíme sa na stretnutie s Vami pri prezentácii talentov v tanci a hudbe.
Stanislava Zvarová,
odborná pracovníčka GMOS

 

Čítať 2184 krát Naposledy zmenené streda, 20 júl 2016 00:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!