sobota, 16 júl 2016 18:11

Drienčany s kultúrno-spoločenským podujatím - Dedina ožíva - už po trinásty raz

Napísal(a) J.Z.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Obec Drienčany, Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, o. z. VALGATA Drienčany, o. z. DHZ Drienčany, Vás pozývajú 23. júla 2016 do Drienčan, na XIII. ročník kultúrno – spoločenského podujatia Dedina ožíva.

Program podujatia:

Od 9.00 slávnostné otvorenie starostom obce, účinkujú fujaristi: Roman Košičiar z Tisovca a Dušan Ceber z Rimavskej Soboty. Od 10:00 sa v Evanjelickom kostole predstavia deti v pásme slova a hudby a spevák ľudových piesní Juraj Matiaš. Od 11.00 v programovom bloku Na dedine dobre sa predstavia Kokavskí heligonkári a účastníci hudobných a tanečných dielní Muzičky a Malí tanečníci. Od 14:00 v programovom bloku Medzi dvoma vŕšky sa predstavia heligonkár Ferko Poprovský a Miriam Kučerková a dievčenská spevácka skupina z Teplého Vrchu, Folklórny súbor Stromíš z Vlachova, Ján AMBRÓZ a Ľudová hudba BORIEVKA z Banskej Bystrice. Podujatie sprevádzajú ľudoví rozprávači Mária Kropáčová a Juraj Matiaš.

Návštevníkov podujatia pozývame aj na sprievodné akcie , a to do kulinárskych dvorov, na Pouličné divadlo VEĽKÁ RODINKA: Kameňožrút, Lomidrevo a Valibuk, do Drienčanského krasu, na Rozprávkové slnečné hodiny, Pozorovanie slnka (GH Rimavská Sobota), Ringišpír, Rozprávkový labyrint, tvorivé dielne pre deti na Pamätnej fare Pavla Emanuela Dobšinského, „Z rozprávky do rozprávky“ – tvorivé dielne pre deti (GMOS Rimavská Sobota), Jarmok tradičných remesiel, Múzeum rozprávky P. E. Dobšinského, Maľovanie na tvár, Aquazorbing. Na podujatí bude prebiehať súťaž o najrozprávkovejší dvor.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia,a Banskobystrický samosprávny kraj. Mediálnymi partnermi podujatia sú Gemerská mediálna spoločnosť www.rimava.sk, TV Rimava, RTVS Rádio Regina. 

J.Z.

 

Čítať 2635 krát Naposledy zmenené utorok, 19 júl 2016 23:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!