piatok, 07 apríl 2017 14:01

Hrady očarili aj tých najmenších

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zázračný rozprávkový svet hradov prilákal deti z Materskej školy Plešivec do Galérie Baníckeho múzea v Rožňave na putovnú výstavu Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote pod názvom Hrady v Gemeri – Malohonte.
V rámci múzejno-pedagogických hodín sa deti najprv oboznámili s obsahom výstavy. Za pomoci Gabrielly Badin a Ingrid Liptákovej si pozorne popozerali archeologické

nálezy a bannery. Chlapcov najviac zaujali železné hroty šípov, „obrovské“ hrdzavé kľúče, podkovy. Dievčatá očarili hlinené nádoby, železné lyžičky a bronzové náprstky, roľničky. Oči sa im najviac rozžiarili, keď na výstave objavili banner s vyobrazením hradu v Plešivci – zvyšky múru hradu veľmi dobre poznajú z ich každodenných vychádzok. Okrem obsahu výstavy sa deti oboznámili aj s najdôležitejšími pojmami, ako hrad, hrádok, opevnenie, zrúcanina, ruina, vykopávka. Z kôpky kociek – z ruiny postavili krásny hrad; podľa ich predstáv práve im známy plešivecký. Múzejno-pedagogické hodiny boli ukončené tvorivou dielňou. Dievčatá vyrábali prekrásne „pozlátené“ korunky s drahokamami, pomocou ktorých sa premenili na ozajstné princezné hradov. Rytierov – ochrancov a sprievodcov princezien zastúpili chlapci so svojimi bohato a zaujímavo zdobenými štítmi.
Sme veľmi radi, že táto výstava so svojou múzejno-pedagogickou hodinou oslovila aj tých najmenších a tešíme sa na ich ďalšiu návštevu.
Gabriella Badin

 

 

Čítať 1441 krát Naposledy zmenené nedeľa, 09 apríl 2017 12:45

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!