utorok, 19 december 2017 14:16

Dobré meno gemerského folklóru široko-ďaleko rozchýri nové cédečko s názvom „Viaš ti milí“ Doporučený

Napísal(a) Barbora Vrabcová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Revúcke Mestské kultúrne stredisko v dňoch 17. - 18. 11. 2017 stíchlo a akoby ustrnulo v čase. Na chodbách by ste boli počuli aj špendlík spadnúť, zdalo sa, že v budove nie je ani živá duša. A predsa v divadelnej sále vládol čulý ruch, naplnený očakávaním, trošku napätím a aj nadšením. Folkloristi, a bolo ich nemálo, sa mimo sály pohybovali po špičkách, aby nerušili tých, ktorí už v sále pracovali, hrali, spievali a tvorili nové krásne dielo, s ktorým veríme, že sa budeme môcť chváliť nielen v Revúcej a okolí, ale rozchýri dobré meno gemerského folklóru široko-ďaleko.

Detský folklórny súbor Lykovček, Folklórny súbor Lykovec a ich vzácni hostia, a to folkloristom veľmi dobre známa speváčka gemerských piesní, naša rodáčka Anka Molnárová, Ivan Nemčok s dcérou Ivankou Nemčokovou z Rožňavy, Mužská spevácka skupina Húžva, Folklórna skupina Revúška, Folklórna spevácka skupina Spod Kohúta Revúčka – Muránska Zdychava, nahrávali spoločne CD s názvom „Viaš ti milí“.

O technickú stránku nahrávania sa postaralo nahrávacie štúdio Patt - Production s Ing. Danielom Pastuchom a jeho kolegom Alexandrom „Šura“ Bertom.

Nahrávalo sa od skorých rán dlho do tmavých nocí, takmer bez prestávky a s veľkým nasadením. Samotnému nahrávaniu predchádzalo množstvo príprav, takže celá realizácia by nebola možná bez troch dám, vedúcich súborov Lykovček a Lykovec Ing. Mariany Poprockej, Ing. Alenky Ďurkovičovej a zvlášť Mgr. Natálii Poprockej, pod ktorej dobrým okom, vlastne vynikajúcim uchom všetko vznikalo, od rozpisu a notovania jednotlivých hudobných nástrojov, cez samotné hranie, počúvanie, potvrdenie a odobrenie nahratých piesní.

ra vias ti ili R003690 1

 

Všetkým týmto ľuďom patrí naše poďakovanie za nasadenie v akom pracovali, nadšenie s akým sa do toho pustili a výdrž s akou to dotiahli do konca.

Zároveň chceme poďakovať za finančnú podporu Banskobystrickému samosprávnemu kraju, bez ktorého finančnej podpory by sme nahrávku CD nemohli zrealizovať.

Barbora Vrabcová

Foto: FS Lykovec

 

Čítať 2158 krát Naposledy zmenené streda, 20 december 2017 17:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!