piatok, 16 marec 2018 17:43

Výtvarné spektrum a AMFO 2018 - Vernisáž výstavy a vyhodnotenie regionálnych súťaží

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Každoročne organizované súťaže tvorivosti neprofesionálnych autorov v oblastiach umeleckej fotografie a výtvarnej tvorby, vyhlásené začiatkom tohto roka, budú uzavreté vernisážou výstavy úspešných prác pre verejnosť a zároveň vyhodnotením snaženia autorov. Gemerské osvetové stredisko (GOS) pozýva v utorok 20. marca 2018 o 16.30 do Domu tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej 8 v Rožňave. „Zostaveniu výstavy a vyhodnoteniu predchádzali zasadnutia odborných porôt v oboch súťažiach," informuje za organizátora Anežka Kleinová (GOS) a dodáva: „pre autorov sa uskutočnili odborné rozborové semináre, ktoré tvoria neodeliteľnú súčasť súťaží.

Slúžia na podporu odborného rastu autorov, technickej a umeleckej úrovne ich tvorby a zároveň sú to stretnutia podnetné a inšpiratívne vzájomnou výmenou skúseností. V tomto roku sa semináre uskutočnili aj vďaka podpore Fondu na podporu umenia z verejných zdrojov."

Do výtvarnej súťaže sa zapojilo 7 autorov s rôznorodými výtvarnými technikami - maľba, kresba a drevorezba. Vo fotografickej súťaži predstavuje svoju tvorbu celkom 28 autorov, z nich 19 v kategóriách do 21 rokov, ich prác vo forme čiernobielych a farebných fotografií je takmer 100.

Poroty v oboch súťažiach práce posúdili z technického a umeleckého hľadiska a vybrali z tohto pohľadu vhodné na výstavu a najlepšie z nich na postup. Súťaže sú celoštátne s trojkolovou postupnosťou, bez tematického vymedzenia s členením podľa veku a formy spracovania súťažných prác. Vybraté a ocenené práce autorov postupujú do krajských kôl oboch súťaží, a v prípade že uspejú v konkurencii prác z celého Košického kraja, majú možnosť zabodovať aj na celoštátnej úrovni.

Výstava bude prístupná v sále DTKG do 14. 4. 2018 v pracovných dňoch od 9.00 do 15.00, v inom termíne po telefonickom dohovore na čísle 0915 884 135. Vstup je voľný.
A. Kleinová

 

Čítať 1255 krát Naposledy zmenené nedeľa, 18 marec 2018 09:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!