piatok, 08 september 2023 15:37

Stredovekým festivalom v Kraskove ukončili letnú sezónu Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Piaty ročník najväčšieho historického festivalu v regióne Gemera-Malohontu sa uskutočnil v sobotu 2. septembra 2023 v areáli gotického kostola v obci Kraskovo od 11-tej hodiny. Pre milovníkov histórie a gotických kostolov bola deň predtým pripravená aj nočná prehliadka kostolov v Rimavskom Brezove a v Kraskove. Týmto podujatím bola ukončená letná sezóna v regióne Gemer.

Festival sa začal odbornou prednáškou o gotických kostoloch a komorným koncertom historickej hudby Karmína. Pokračoval bábkovým predstavením Popolvár najväčší na svete. Účastníci festivalu boli tiež svedkami rytierskeho turnaja na koňoch, vystúpenia sokoliarov Kanátovcov a koncertu historickej kapely Lucrezia Borgia. Zaujímavé boli tiež sprievodné podujatia, ktoré tvorili dobové tábory, tvorivá dielňa historických remesiel, komentované prehliadky gotického kostola, ochutnávka dobovej gastronómie a historických vín, lukostreľba a šerm pre najmenších odvážnych rytierov v podaní šermiarov Taurus Ater.

kraskovo stredoveke 27

Podujatie bolo realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR.

Zásluhu majú na ňom najmä OOCR Gemer, Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Banskobystrický samosprávny kraj, Mikroregión Teplý vrch, Značka európske dedičstvo, Evanjelická cirkev augsburského vyzvania na Slovensku, Rozvojová agentúra Dobrý kraj a Za horami, za dolami a Obec Kraskovo.

 

MG od

Fotoreportáž: Peter Poboček

Čítať 282 krát Naposledy zmenené sobota, 09 september 2023 11:21

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!