sobota, 25 október 2014 11:07

Henrieta Farkašová, Pavel Hric a Klub silového trojboja Herkules sú najnovšími vyznamenanými z horného Gemera

Napísal(a) MG-OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

h-farkasova-ocenena1aPortál KSK uverejnil zoznam 17 osobností a piatich kolektívov, ktorí sú najnovšími nositeľmi najvyšších vyznamenaní regionálnej samosprávy. Potešiteľná aj pre nás je skutočnosť, že naša krajanka a reprezentantka SR v zjazdovom lyžovaní zdravotne postihnutých Henrieta Farkašová z Rožňavy so svojou predjazdkyňou Natáliou Šubrtovou od piatka 24.10.2014 patria k tým, ktorí si prevzali najvyššie ocenenia Košického samosprávneho kraja - Cenu KSK V Štátnom divadle v Košiciach im ich slávnostne odovzdal predseda KSK Zdenko Trebuľa. Patria tak do spoločnosti ďalších, ktorí sú týmto dňom nositeľmi rovnakej ceny akú získal aj tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák, či dirigent speváckeho zboru Csermely József Havasi, múzejník Vladimír Sekela a kolektív Botanickej záhrady Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. 

Medzi ocenenými z horného Gemera, a to Plaketou predsedu KSK je z nášho regiónu starosta obce Jablonov nad Turňou Pavel Hric a kolektív Klubu silového trojboja J. P. - Stav Herkules

Rožňava. Patria do kolektívu ôsmich jednotlivcov a troch kolektívov, ktorým toto ocenenie odovzdal Z. Trebuľa

Oceneným, najmä z nášho Gemera, srdečne gratulujeme.

Verejné ocenenie Cena Košického samosprávneho kraja sa udeľuje podľa Zásad a postupu pre udeľovanie verejných ocenení KSK jedenkrát ročne osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám za osobitný prínos pre rozvoj KSK, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti.

MG-OD

 

 

Čítať 2332 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!