streda, 17 jún 2015 13:04

V Scherfelovom dome v Poprade sa predstaví výtvarníčka Gabriela Mellegová z Austrálie

Napísal(a) PhDr. Magdaléna Bekessová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

pp tajomstva 1aPodtatranské múzeum v Poprade v spolupráci s Klubom Veličanov pripravilo v priestoroch Scherfelovho domu v Poprade - Veľkej výstavu s názvom Secrets – Tajomstvá, ktorá sa otvorí dňa 25.6.2015 (štvrtok) o 17.00 v Galérii Scherfelov dom v Poprade Veľkej. 
Výstava prezentuje tvorbu výtvarníčky Gabriely Mellegovej, ktorá nie je popradskej verejnosti celkom neznáma. Autorka, ktorá žije v Austrálii a pravidelne navštevuje Slovensko, prvýkrát vystavovala v Poprade pred štyrmi rokmi a jej práce boli prijaté veľmi pozitívne. Nová kolekcia obrazov predstavuje diela vytvorené v ostatnom období. Obrazy tejto autorky sú plné symboliky, ktorá pramení z jej senzitívneho vnímania sveta. Pre jej tvorbu je charakteristické aj akési „videnie pod povrch“. 
Práve veci, ktoré nie sú navonok viditeľné znamenajú pre ňu tajomstvá, ktoré ju nesmierne lákajú a poskytujú priestor jej fantázii. Preto má každý obraz svoj vlastný príbeh. Pri maľovaní využíva rôzne netradičné techniky i materiály. 
Z farieb dominuje v jej tvorbe čierna, červená a zlatá. 

V uplynulých rokoch vystavovala na rôznych výtvarných salónoch v Austrálii a na Slovensku sa predstaví samostatnou výstavou práve v Poprade. Návštevníci si ju budú môcť pozrieť do 31. júla 2015. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

PhDr. Magdaléna Bekessová, riaditeľka

 

Čítať 2220 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!