štvrtok, 13 február 2020

Daniela R. Laboš, rodáčka z Revúcej, je slovenská výtvarníčka, v súčasnosti pôsobiaca vo Veľkej Británii.
V Bratislave študovala na Katedre maľby a iných médií Vysokej školy výtvarných umení u profesora Daniela Fischera. Na Newcastle University vo Veľkej Británii absolvovala štúdium maľby na katedre Fine Arts Department pod vedením Katie Cuddon. Po absolvovaní, ale už aj počas štúdií, pôsobila ako pedagogička v Súkromnej umeleckej škole Artiana v Revúcej. Taktiež spolupracovala s tímom reštaurátorov v Košiciach na reštaurovaní Dómu sv. Alžbety v Košiciach. Ako reštaurátor sa podieľala na zachovaní a obnove freskových malieb zo 14. storočia v románskom Kostole najsvätejšej trojice v gemerskej obci Rákoš.

Zverejnené v Revúca

Už tradične patria posledné januárové dni v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej projektovému vyučovaniu. Táto metóda je mostom, ktorý spája školu so životom. Necháva každú žiacku osobnosť vyniknúť v jej najlepšom svetle. Učiteľom dáva väčšiu príležitosť odovzdať žiakom lásku k učeniu a poznávaniu. Počas projektového týždňa, ktorý trval od 27. 1. - 31. 1. 2020 sme žiakom priblížili spôsoby, ako nakladať so svojimi vedomosťami v praxi.
Cieľom projektov na I. stupni bolo viesť žiakov formou kolektívnej práce pod vedením učiteľov k poznávaniu okolitého sveta, životného prostredia a k zamysleniu sa nad vplyvom človeka v rôznych životných situáciách.

Zverejnené v Základné školy