×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/plesivec/sokoli
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/plesivec/sokoli
nedeľa, 02 august 2015 22:32

Putovný pohár predsedu OV DPO Rožňava si vysúťažil DHZ Slavošovce

Napísal(a) Mgr. Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

pl dhz 1V sobotu 1.8.2015, v krásne sobotné ráno sme sa dobrovoľní hasiči okresu Rožňava, ale aj iných okresov, stretli v obci Plešivec, kde sa organizovala súťaž o Putovný pohár predsedu OV DPO Rožňava a Pohár starostky obce Plešivec. Počasie nám už zrána prialo veľkou horúčavou. Spolu sa nás tam stretlo 21 súťažných dobrovoľných hasičských družstiev. Niektorí vopred nahlásení, iní zase iba na mieste, čo nás prekvapilo, ale sme sa potešili, že si prišli zmerať svoje sily aj iné zbory. DHZ Plešivec sa zúčastňuje aj na iných súťažiach DHZ, v iných okresoch, napr. na lige, preto si svojich priateľov už našli, a práve tí im prišli priateľstvo opätovať.

Aj ja osobne som rád, že máme aj v okrese Rožňava viac DHZ-tiek, ktoré sú tomuto poslaniu, koníčku zanietené a venujú sa tomu naozaj s veľkou chuťou a odhodlaním, samozrejme vo voľnom čase a niekedy aj na vlastné náklady, keďže nie všetky samosprávy to podporujú a vedia pochopiť aj to, že ich povinnosť zo zákona mať funkčný DHZO (Dobrovoľný hasičský zbor obce) je vlastne zabezpečovaná práve dobrovoľníkmi z DHZ. A práve títo mladí ľudia si kondičné sily naberajú súťažami v okrese. Preto by som aj takto, takouto formou možno apeloval na samosprávy

obcí, že podporte DHZ, nielen DHZO, a aj finančne ich aspoň nejakou čiastkou z rozpočtu obcí podporte, aby sa vedeli a mohli zúčastňovať aspoň okresných súťaží poriadaných OV DPO Rožňava, lebo naozaj kondíciu ináč nezískajú. A vedzte, že v prípade nejakého potrebného zásahu to budete mať opätované z ich strany a budú práve na mieste.

Ale späť k vydarenej súťaži v Plešivci. Všetky úvodné príhovory a uvítania – za OV DPO Rožňava predseda pán Marián Kapusta a novo predstavený riaditeľ OV DPO Rožňava Mgr. Michal Terrai, za samosprávu Obce Plešivec zástupkyňa starostky obce Plešivec pani Edita Rudinská a poslanec OZ pán Mgr. Ondrej Skokan, ktorí všetkých účastníkov privítali a popriali zdarný priebeh súťaže, bez úrazu a problém. Spolu sa zúčastnilo 21 DHZ (DHZ Plešivec – ženy aj muži, DHZ Čierna Lehota – ženy, DHZ Gemerská Poloma – muži, DHZ Vlachovo – muži, DHZ Kunová Teplica – muži, DHZ – Slavošovce – muži, DHZ Nižná Slaná – muži, DHZ Mučín – ženy aj muži, DHZ Ratkovské Bystré – muži, DHZ Gemerská Ves – ženy aj muži, DHZ Rapovce – ženy, DHZ Žakovce – muži, DHZ Rimavská Baňa – muži, DHZ Čamovce – muži, DHZ Rákoš – muži, DHZ Poltár – muži). Niektorým sa darilo lepšie, podľa očakávaní, niektoré mali aj menšie problémy, ale to sa stáva aj lepším. Netreba to hneď brať ako veľký problém. Pri tomto športe je to aj o šťastí.

Celá organizácia súťaže bola na začiatku dohodnutá, rozdelené posty rozhodcov OV DPO Rožňava a chlapcov DHZ Plešivec. Časové zadelenie priebehu súťaže pripravil šikovný člen DHZ Plešivec Róbert Hrachiar, pod ktorého aj celá súťaž organizačne patrila, samozrejme s predsedom DHZ pánom Ladislavom Jánošdákom a ostatnými členmi Richardom, Romanom (celé to aj moderoval), Lukášom, ale zapájali sa aj ostatní členov a tiež aj dievčatá. Všetkým za prípravu a organizáciu ďakujem, urobili ste to na výbornú, tiež bolo pripravené výborné občerstvenie, kde treba poďakovať všetkým kuchárom. Výsledné časy a poradie DHZ niektorých prekvapilo, niektorých možno aj sklamalo, ale všetkým prajem aby sa zdokonaľovali, možno viac trénovali a bude to aj lepší čas.

Putovný pohár predsedu OV DPO Rožňava bol a bude stále určený pre DHZ z okresu Rožňava a tento rok si ho do držby vysúťažili DHZ Slavošovce a to so svojím časom 16:44 sek. Chlapcom gratulujem a prajem veľa úspechov aj do ďalších kôl v hasič. súťažiach. Druhé miesto vybojovali DHZ Plešivec – muži s časom 17:10 sek., a tretie miesto DHZ Nižná Slaná – muži s časom 18:75 sek. Ostatné miesta boli ocenené diplomom za účasť, všetkým gratulujeme.

V súťaži Pohár starostky Obce Plešivec sa na prvej priečke umiestnili muži z DHZ Žakovce so super časom 14:21 sek. Gratulujeme a prajem veľa šťastia, ste výborní.

Za celú organizáciu tejto úspešnej súťaže v obci Plešivci ďakujeme zástupcom Obce Plešivec, DHZ Plešivec a všetkým ochotným priateľom hasičiny. Tešíme sa už teraz na naše budúce stretnutia. Najbližšie nás čaká Pohár starostu obce Slavošovce, kde oslávia výročie 100 rokov založenia DHZ Slavošovce a uskutoční sa tam aj Pohár Zaslúžilých členov OV DPO Rožňava, a to všetko v sobotu 22.08.2015. Tešíme sa na stretnutie.
Mgr. Michal Terrai, riaditeľ OV DPO Rožňava.

Fotogaléria

 [cincopa A0DA2zc2IKA9]

 

Čítať 4293 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!