štvrtok, 27 september 2018 11:11

Týždeň mobility – týždeň v pohybe v ZŠ J. A. Komenského

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Týždeň mobility v dňoch od 16. do 22. septembra 2018 sa v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej niesol v pohybe – atletika, florbal, futbal... Začal 1. kolom FLORBALL SK LIGY v športovom areáli základnej školy – projektom podporovaným Nadáciou TV JOJ. Turnaja sa zúčastnili družstvá chlapcov a dievčat všetkých troch miestnych základných škôl a Gymnázia M. Kukučína. Turnaj vyhrali chlapci a dievčatá z hosťujúcej ZŠ J. A. Komenského. Pred postupom do krajských kôl nás čaká 2. kolo v novembri v gymnáziu. Pokračoval 1. ročníkom Jesenného florbalového turnaja ZŠ, ktorého sa zúčastnili športuchtiví chlapci a dievčatá prvého aj druhého stupňa ZŠ. Nebolo dôležité, kto vyhral, bolo dôležité, že chceli počas krásneho jesenného dňa športovať a súťažiť. Otvorili sme tak športovú sezónu v tomto školskom roku.

Dievčatá – naše atlétky – začali s intenzívnym tréningom v prekrásnom športovom areáli a na našej atletickej dráhe. Pripravujú sa na celý rad jesenných atletických pretekov, ktoré začínajú 22. septembra.

Pohybu sa venovali aj deti zo školského klubu detí. Na našom dopravnom ihrisku privítali pána policajta Mgr. Dušana Belicu a spoločne prevetrali naše pedálkáry. Pokračovali futbalovým turnajom medzi jednotlivými oddeleniami školského klubu.

Ale hlavne celý týždeň bolo parkovisko bicyklov pred základnou školou preplnené a konkurovalo parkovisku áut. Spoločne sme sa tak posunuli k postupnej výmene áut za bicykle a začíname využívať ekologickú mobilitu na ceste do školy a do práce.

Veľmi nás teší, že v Základnej škole J. A. Komenského sa pohyb a šport stal už neoddeliteľnou súčasťou života školy.

 

Čítať 991 krát Naposledy zmenené piatok, 28 september 2018 08:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!