piatok, 07 december 2018 11:48

Víťazstvá a úspechy žiakov ZŠ J. A. Komenského Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Tak, ako v minulom školskom roku, aj v tomto sa darí žiakom Základnej školy J. A. Komenského vyhrávať a prinášať úspechy z celého radu súťaží. Tu je len niekoľko z nich za posledný mesiac: 1. decembra 2018 v Banskej Bystrici na atletických pretekoch najmladší atléti získali 1. miesto – Spajkyho krajský pohár. Dňa 29.11. sa za účasti 7 družstiev chlapcov ZŠ konalo okresné kolo vo futsale. Družstvo chlapcov školy obsadilo veľmi pekné 2. miesto. Už štvrtýkrát sa žiaci základnej školy zúčastnili technickej olympiády v Detve, kde si zmerali svoje sily v teoretických vedomostiach aj praktických zručnostiach so svojimi rovesníkmi. Tento rok našu školu reprezentovali Adam Kotlarčík v kategórii mladších žiakov a Lukáš Berzéty a Róbert Biž v kategórii starších žiakov, kde sa súťaží vo dvojiciach.

Chlapci boli veľmi šikovní – úspešne zvládli vedomostný test a vyrobili pekný výrobok. V obidvoch kategóriách sme obsadili 1. miesto. Všetkým trom budeme držať prsty na krajskej súťaži v Banskej Bystrici, kde budú našu školu aj náš okres reprezentovať.

28.11. sa konalo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Školu úspešne reprezentovala žiačka 9. ročníka Michaela Galovičová. Obsadila veľmi pekné 2. miesto.

2. kolo Žiackej chodeckej ligy nám rovnako ako v prvom kole prinieslo dve nepopulárne štvrté miesta. Nás však tešia osobné rekordy našich pretekárok, ich odhodlanie a snaha. Veríme, že v ďalšom kole sa už zablysne aj medaila.

Dňa 20.11.2018 sa v ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej uskutočnilo okresné kolo v basketbale žiačok ZŠ za účasti 4 družstiev, s celkovým počtom 41 dievčat. A našim dievčatám sa darilo. Obsadili 1. miesto a postupujú do regionálneho kola. 

Po úspešných dvoch miestnych kolách družstvo našich dievčat postupuje do krajského kola florbal SK LIGY  Nadácie TV JOJ. Podarilo sa im vyhrať a v rámci Banskobystrického kraja sú dievčatá na SUPER 3. mieste zo 42.

futsal2018d       oksjl2018a

 

Dňa 8.11.2018 sa v Gymnáziu Martina Kukučína v Revúcej uskutočnilo okresné kolo v bedmintone žiakov a žiačok ZŠ za účasti 5 družstiev chlapcov a dievčat. Po ťažkých bojoch si naše dievčatá - Kristína Ferdinandy a Miriam Veisová vybojovali 3. miesto a naši chlapci - Roman Pavlikovský a Samuel Novysedlák 2. miesto.

bed2018e   spajky6 1

 

Blahoželáme všetkým reprezentantom Základnej školy J. A. Komenského a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. Ďakujeme tiež pedagógom za ich prípravu a vedenie a rodičom za podporu. Sme hrdí na našu školu, sme hrdí na našich žiakov.

 

Čítať 1876 krát Naposledy zmenené streda, 12 december 2018 10:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!