pondelok, 10 december 2018 19:21

Dva týždne medzinárodných informatických aktivít u Zocháčov Doporučený

Napísal(a) Mgr. Andrea Repáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zocháči boli počas posledného novembrového a prvého decembrového týždňa súčasťou dvoch veľkých medzinárodných informatických aktivít. Najprv sa na hodinách informatiky venovali počítačovej bezpečnosti a tohto roku sa zamerali na problematiku kyberšikany. Kým mladší vytvárali komiksy a prezentácie s touto tematikou, starší sa tejto problematike venovali v rámci projektu IT akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie. Tu sa v sérii troch metodík vytvorených odborníkmi na počítačovú kriminalitu a šikanu dotkli tejto témy naozaj na profesionálnej úrovni. Okrem toho mali možnosť pozrieť si film Cyberbully, ktorý je venovaný práve kyberšikane teenagerov. Ako každoročne, aj tohto roku sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej Hodiny kódu

a stali sa tak súčasťou viac ako 680 miliónov žiakov na celom svete, ktorí chcú držať krok s dobou a rozumieť programovaniu.

ra zoch 2018 1   ra 2018 2   ra 2018 3
         
ra 2018 4   ra 2018 5   ra 2018 6

 

Žiaci nižších ročníkov pomocou puzzle blokov programovali jednotlivé levely Minecraftu a žiaci druhého stupňa sa tohto roku zoznámili s umelou inteligenciou – ich úlohou bolo naučiť robota Clarity rozoznávať tvory žijúce na novoobjavenej planéte. Ak vás posledné riadky nášho príspevku zaujali a chcete vedieť, ako programátori programujú roboty, vyskúšajte si to aj vy:
hourofcodeai.accenture.com/sk/welcome

Mgr. Andrea Repáková

 

Čítať 2047 krát Naposledy zmenené pondelok, 10 december 2018 19:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!