štvrtok, 27 december 2018 13:11

Čas zimný, čas vianočný v ZŠ J. A. Komenského Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Počas posledného vyučovacieho týždňa v roku 2018 si žiaci Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej užili veľa pohybu, rozdávania radosti, zážitkov a nezabudli ani na pomoc slabším. Športovci mali možnosť si každý deň po vyučovaní zašportovať. Spolu si zahrali volejbal, florball aj futbal, a to v rámci už tradičných vianočných športových turnajov. Ale hlavne si mohli vychutnať vianočný darček, v podobe „zimného“ biatlonu. Zažili prvú úžasnú BIATHLONMÁNIU a už teraz sa tešia na pokračovanie, na jar 2019, ale tentokrát už na vonkajšom športovom areáli školy. Priestor nechýbal ani šikovným rukám našich žiakov a ich rodičov. Jednak doniesli do školy prekrásne vianočné ikebany, ktoré vyzdobili vstupnú halu školy

a tiež obohatili svojimi výrobkami vianočné stánky nášho už tradičného vianočného predajného trhu. Svoje Vianoce si užili aj deti v našom školskom klube detí, kde okrem pohostenia, zábavy vyrábali pre svojich blízkych, ale aj učiteľov vianočné pozdravy.

Ktorí chceli zažiť čaro poznávania blízkeho aj vzdialeného vesmíru navštívili Planetárium a hvezdáreň v Žiari nad Hronom, a veru stálo to za to. Odchádzali s nadšením a predsavzatím, že sa tam ešte radi vrátia. Vianočný čas prináša bohužiaľ aj veľké množstvo odpadu v našich rodinách a možno aj vďaka projektu EKOALARM ho bude v rodinách našich žiakov tento rok podstatne menej. Veď na prírodu nemôžeme zabúdať ani v tento čas, čas hojnosti a bohužiaľ aj čas odpadu.

A samozrejme ani teraz sme nezabudli na tých, ktorým pomáhame každý rok. Veď Vianoce sú aj o rozdávaní a pomoci blízkym a slabším. V rámci našej už každoročnej a tradičnej EKOBURZY naši šiestaci vyzbierali viac ako 180 € na pomoc a vybavenie nášho mestského psieho útulku. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli a urobili Vianoce radostnejšie aj pre našich spoločných psíkov.

A na záver. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí pomáhali a podporovali našu Základnú školu J. A. Komenského v roku 2018 a zároveň prajeme všetkým úspešný rok 2019. Tešia sa spoločne s Vami žiaci a zamestnanci Základnej školy J. A. Komenského. Sme hrdí na našu školu – Základnú školu J. A. Komenského.

Čítať 1933 krát Naposledy zmenené štvrtok, 27 december 2018 21:25

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!