piatok, 29 marec 2019 13:55

Konferencia malých vedátorov v ZŠ J. A. Komenského v Revúcej Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Máme za sebou premiérový ročník Konferencie malých vedátorov. Túto súťažnú prehliadku žiackych vedeckých projektov zorganizoval Amavet klub, ktorý už desať rokov pôsobí v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej. Prehliadky sa zúčastnili žiaci od prvého po deviaty ročník. Súťažilo 18 projektov, na ktorých sa podieľala tridsiatka detí. Videli sme nezničiteľnú rímsku korytnačku, robota z Lega, optické klamy, lávovú lampu, dinosaury, dozvedeli sme sa, ako sa šíri zvuk v reproduktore, aká je presná predpoveď počasia v jednotlivých predpovediach počasia, čo je glykemický index a mnoho iných zaujímavostí. Vo výbornej atmosfére žiaci vyše dvoch hodín prezentovali svoje závery na panelovej prezentácii, čo je forma uverejnenia výsledkov vlastnej tvorivej vedátorskej práce, uznávaná vedeckou komunitou po celom svete.

Najlepšie projekty budú náš Amavet klub a Základnú školu J. A. Komenského reprezentovať na Festivale štyroch živlov, ktorý sa uskutoční v piatok 7. júna 2019 v Bratislave, vo vedecko-zábavnom centre Aurélium.

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Sme hrdí na našich vedátorov.

 

Čítať 2023 krát Naposledy zmenené piatok, 29 marec 2019 14:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!