utorok, 17 december 2019 15:05

Rožňavskí gymnazisti zvíťazili v krajskom kole celoslovenskej súťaže v učení cudzích jazykov Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Študenti sekundy z Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave zvíťazili v krajskom kole celoslovenskej súťaže v učení cudzích jazykov. Dozvedeli sme to od pani Ing. Jany Čikelovej z WocaBee Marketingy. Do konca tohto roka sa budú rožňavskí gymnazisti usilovať o titul najusilovnejších študentov cudzích jazykov na Slovensku. Pripojená tlačová správa zo dňa 17. decembra 2019 podrobnejšie informuje, že súťaž Jesenný WocaBee šampionát prebieha na slovenských základných a stredných školách od začiatku októbra, súťaží sa vo všetkých cudzích jazykoch a výhradne online. Kritériom hodnotenia je usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby.
Netradičnú jazykovú súťaž organizuje na školách poskytovateľ aplikácie WocaBee na učenie cudzích slovíčok. Už druhý školský rok WocaBee pomáha učiteľom s výučbou jazykov na školách, zjednodušuje im prácu a žiakov motivuje k učeniu.

Funguje to jednoducho – učiteľ priebežne zadáva do aplikácie balíky slovíčok a fráz, ktoré sa majú žiaci naučiť a doma precvičovať. Za precvičovanie slovíčok získavajú body, tzv. Wocapoints - čím viac precvičujú, tým viac bodov získajú a viac sa naučia. Práve usilovnosť v učení je kritériom hodnotenia úspechu v Jesennom WocaBee šampionáte.

Víťazí trieda, ktorá získa najvyšší priemerný počet WocaPoints na žiaka.

Jesenný WocaBee šampionát odštartoval v októbri okresnými kolami, výhercovia postúpili v novembri do krajských súťaží, a tí najlepší z každého kraja aktuálne bojujú o výhru v celoslovenskej súťaži. V Košickom kraji zvíťazili študenti sekundy z Gymnázia P.J. Šafárika v Rožňave.

rv wocabee screenshot 1Pani učiteľka Etela Lompartová, ktorá vo víťaznej triede vyučuje nemecký jazyk, hodnotí samotnú súťaž ako aj výsledky svojich žiakov nasledovne: „Sme veľmi radi, že sme sa zapojili do WocaBee šampionátu. Vďaka súťaživosti žiakov sa učenie slovíčok nemeckého jazyka premenilo na zábavu. Aktivita mojich nemčinárov sa navyše odzrkadlila aj na ich študijných výsledkoch. Čo je najdôležitejšie, vzrástla u nich motivácia o učenie sa druhého cudzieho jazyka.“

Víťazi z Košického kraja v novembri dosiahli každý deň priemerne 358 WocaPoints na žiaka. Jedna zo študentiek pani učiteľky Lompartovej – Jarmila Macková - sa zároveň stala víťazkou krajskej súťaže jednotlivcov s celkovým ziskom 27 293 WocaPoints. Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď pri precvičovaní znamená zisk približne 2 WocaPoints.

V celoslovenskom kole sa finalisti nové slovíčka učia ešte dôkladnejšie, keďže titul celoslovenského šampióna majú už na dosah. Programátor Michal Ošvát, ktorý je autorom aplikácie hovorí: „WocaBee je školám k dispozícii už druhý školský rok, a veľmi ma tešia všetky pozitívne ohlasy od učiteľov aj žiakov. Preto sme sa v tomto roku rozhodli podporiť ich motiváciu k učeniu ešte viac, prostredníctvom celoslovenskej online súťaže s cenami. Okrem výhier v jednotlivých kolách je však pre všetkých žiakov odmenou najmä zlepšenie ich jazykových vedomostí, ktoré sú pre ich budúcnosť to nejcennejšie.“

WocaBee vyhlási celkového víťaza súťaže Jesenný WocaBee šampionát začiatkom januára 2020. Držíme palce!

Ing. Jana Čikelová

 

 

Čítať 1672 krát Naposledy zmenené utorok, 17 december 2019 20:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!