pondelok, 22 september 2014 15:28

Ako Zocháči z Revúcej podporili Európsky týždeň mobility

Napísal(a) Mgr. I.Špaldová,
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra eutm3ara eutm3Naše mestá sú stále viac preťažené, znečistené a hlučné, a zároveň menej príjemné a zdravé. Európsky týždeň mobility 2014 si dal za cieľ prehodnotiť spôsob, akým rozmýšľame o mestskom priestore a preskúmať vzťah medzi využívaním krajiny a kvalitou života. Naša škola sa zapojila do tejto kampane naozaj aktívne. Žiaci a učitelia prichádzali ráno na vyučovanie na svojich bicykloch, ale aj kolieskových korčuliach. V triedach prebiehala súťaž o najaktívnejšiu triedu, ktorá príde do školy na bicykli, či pešo. I keď sme začali prvý ročník ETM, medzi žiakmi sme dosiahli úspech. ra eutm1Na prvom mieste sa umiestnila III.A trieda s pani učiteľkou Andreou Turisovou, ktorá ide každý deň príkladom v ochrane životného prostredia. 
Po tretej vyučovacej hodine pedagogickí pracovníci zorganizovali sprievod do mesta, aby sme aj obyvateľom pripomenuli, že ide aj o ich ulice a mestské zóny. Žiaci si pripravili vlastné plagáty, aby spropagovali tento týždeň. Zástupcov žiakov a učiteľov prijala aj primátorka mesta pani MVDr. Eva Cireňová,

ktorá si vypočula, čo by naše deti potešilo a čo nám mnohým v meste chýba. Veľmi nás zaujala a urobila nám radosť aj jej názorom na túto kampaň.
Tohtoročný slogan ETM ra eutm2"Naše ulice, naša voľba" povzbudil našich žiakov, aby sa aj oni pričinili a vytvorili mesto, v ktorom chcú žiť. Pochopenie tejto výzvy je veľmi dôležité preto, aby došlo k systémovej zmene, ktorá sa bude týkať celoeurópskeho prechodu ku kultúre mobility.

Mgr. I.Špaldová,

ZŠ I.B. Zocha Revúca

 

Čítať 2011 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!