×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/zakladna/brzotin
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/zakladna/brzotin
štvrtok, 07 máj 2015 13:32

Ako sa kedysi liečili choroby, keď sa nedali kúpiť lieky v lekárňach

Napísal(a) M.M.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
 
jel bylinky 1a„Ako sa kedysi liečili choroby, keď sa nedali kúpiť lieky v lekárňach?“ To bola jedna z inšpirujúcich otázok žiaka 5. ročníka zo ZŠ s MŠ v Jelšave. Práve tá podnietila myšlienku usporiadať výstavku, ktorá by deťom aj ostatným priblížila a pomohla znovu objaviť tajomstvá ľudového liečiteľstva. Pod názvom „Bylinky starých materí“ sme v spolupráci s pani riaditeľkou Mestského múzea Jelšava a Osvetového centra vyšehradskej kultúry Jelšava  Mgr.
 
Tatianou Strelkovou pripravili výučbový program o liečivých bylinkách. Tu sa mohli deti počas Dňa Zeme - 22.4.2015, dozvedieť, aké choroby sa dajú liečiť bylinkami, ako sa pripravujú odvary, čaje, mastičky... dostali dokonca návod, ako si vytvoriť svoju záhradnú bylinkovú lekáreň v podobe špirály. Deti ovoniavali, ochutnávali, čítali o bylinkách, zoznamovali sa s nimi všetkými svojimi zmyslami.  Po namáhavom „učení“ bolo pre nich pripravené občerstvenie v 
 
 

podobe chlebíčkov s čerstvou pažítkou a pravdaže - bylinkovým čajom. Celý zážitok z netradičného vyučovania umocňovali krásne priestory múzea a predovšetkým ochota a spolupráca všetkých zamestnancov múzea, ktoré prispeli k nerušenému a veľmi vydarenému priebehu akcie.

Veríme, že si nenecháte túto prezentáciu uniknúť a pôjdete sa pozrieť, ako sa to kedysi liečili tie choroby... (Tešíme sa na Vašu návštevu do 26. 05. – poznámka MM)

 
 

 

[cincopa AcJASi8juVWY]

 

Čítať 1781 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!