pondelok, 11 november 2013 22:39

Diplom Na ceste k Zelenej škole získala aj Základná škola s materskou školou v Jelšave

Napísal(a) Mgr. Andrea Houšková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

jel zelena1aNa pôde Magistrátu mesta Košice sa 10. októbra 2013 konala slávnostná certifikácia Zelených škôl. Titulom Zelená škola bolo ocenených ďalších 84 škôl z celého Slovenska (celkovo ich je na Slovensku 118). Certifikát oceňuje aktivity škôl v ochrane životného prostredia a aktívnej spolupráce. 27 škôl získalo diplom „Na ceste k Zelenej škole“, ktorý sa podarilo získať aj Základnej škole s materskou školou v Jelšave. Slávnostnej certifikácie sa zúčastnilo cez 250 zástupcov škôl, miest a obcí, pre ktorých organizátori pripravili aj zaujímavé workshopy na témy, ako: existenciálna ekovýchova, rovnosť medzi žiakmi, inkluzívne vzdelávanie, či príklady dobrej praxe. Zúčastnení žiaci sa v rámci interaktívneho programu na chvíľu mohli stať aj „Agentmi v službách Zeme“. Jelšavskú základnú školu na programe reprezentovali žiačky Natália Mazancová z VIII.A a Alena Samková z IX.B (na fotografii s p. učiteľkou).

Po absolvovaní zaujímavého workshopu bola pre účastníkov v priestoroch magistrátu pripravená recepcia a po nej sa konalo odovzdávanie certifikátov a diplomov, ktoré bolo

sprevádzané pestrým kultúrnym programom.

Mgr. Andrea Houšková,jel zelena2
učiteľka ZŠsMŠ Jelšava

Poznámka: Zelená škola je najväčší environmentálny program na svete. Zapojených je doň cez 52-tisíc škôl zo všetkých kontinentov. Na Slovensku je v tomto školskom roku registrovaných 278 škôl. Program Zelená škola prebieha pod záštitou Ministerstva životného prostredia SR a uznanie získal aj od Environmentálneho programu OSN (UNEP). Koordináciu programu zabezpečuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica v spolupráci s regionálnymi centrami.Generálnym partnerom programu je IKEA Bratislava.

 

 

Čítať 3564 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!