utorok, 02 jún 2015 10:48

Medzinárodný deň detí školský dvor spestrila aj taliančina, španielčina, maďarčina, ruština, portugalčina, gréčtina, ba i rumunčina

Napísal(a) A.T.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra mdd DSC 0677 aZákladná škola I. B. Zocha v Revúcej dnes hostila vzácnu návštevu. Zahraničné delegácie detí z 8 štátov sveta zavítali na pôdu školy, aby spoločne oslávili ich sviatok, Medzinárodný deň detí. A tak sa školou aj školským dvorom okrem slovenčiny ozývala taliančina, španielčina, maďarčina, ruština, portugalčina, gréčtina, ba i rumunčina.
Uvítací ceremoniál prebehol na školskom dvore, kde pani primátorka pozdravila a privítala účastníkov osláv a zaželala príjemne strávené dopoludnie. Potom sa už predstavovali jednotlivé delegácie, na čele so zástupcami slovenských detí, ktoré zvukmi piesne Pod Muráňom stojí lipka zelená priniesli svieži vánok slovenských hôr a dolín. Temperamentná samba a pestrofarebné karnevalové kostýmy sprevádzali delegáciu z ďalekej Brazílie. Horkokrvní Španieli priviedli delegáciu slávneho „bieleho baletu“ a náruživé flamengo. Prekrásna matrioška, nesmrteľní „Vlk a Zajac“ a tanec v rytme slávnej Kaťuše nechýbali v sprievode ruskej delegácie. Temperamentní Taliani priplávali na grandióznej gondole. Delegácia spod bájneho Olympu priniesla kus starovekej histórie. Maďarská delegácia detí predniesla zdravicu od našich najbližších južných susedov.

Rumunské deti k nám zas priniesli krásu svojho folklóru aj tradičnej kultúry. Ako sa na správnu návštevu patrí, ani jedna z nich neprišla s prázdnymi rukami, ale priniesli vzácne dary - typické jedlá ich národných kuchýň - a tak o hladné žalúdky bolo postarané.

Po privítaní a predstavení sa oslava mohla začať. Organizátori pre nich pripravili pestrú paletu zábavných hier a súťaží, v ktorých si zmerali sily nielen kolektívy, ale aj jednotlivci, a pri ktorých ra mdd DSC 0677ra mdd DSC 0722ra mdd DSC 0709ra mdd DSC 0764museli prejaviť všetky svoje zručnosti. Rýchlosť v behu s olympijskou pochodňou, šikovnosť pri skladaní Rubikovej kocky, presnosť pri hode šípkami, talent na cudzie jazyky pri ich identifikácii, um a dôvtip pri odpovediach na záludné otázky, ako aj šiesty zmysel pri chytaní španielskeho vtáčika.
Vo víre zábavy a dobrej nálady sme si ani neuvedomovali ako rýchlo plynie čas a po ukončení súťaží a ich vyhodnotení nastala chvíľa rozlúčky. Pocit vzájomnej spolupatričnosti, priateľstva ako aj túžby opätovného stretnutia boli milou bodkou za týmto vydareným podujatím.
Tak teda, dovidenia o rok, priatelia!

 

Čítať 1879 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!