piatok, 29 máj 2015 12:31

Slovenský raj prirástol k srdcu aj "Zocháčom"

Napísal(a) Žiaci I.B. Zocha
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra skvp4aSlovenský raj. Miesto, ktoré mnohí radi navštevujú, pretože im učarovala jeho nádherná príroda, rokliny, vodopády. Slovenský raj prirástol k srdcu aj nám, a preto sme sa rozhodli absolvovať Školu v prírode práve tu, aj po druhýkrát. Tento rok sme sa vybrali do obce Mlynky. Turistická ubytovňa Nita sa stala na týždeň našim druhým domovom.
Prvým dobrodružstvom a zároveň aj skúškou odvahy a zručnosti bola pre nás návšteva Tarzánie v Ostrej Skale. Starší žiaci pomáhali tým mladším, radili a vysvetľovali ako najlepšie zdolať trasu. 
Naše svaly sme posilňovali každý deň pešou turistikou po nádhernej prírode. Na Dedinkách nás zaujala vodná nádrž Palcmanská Maša, na Bielych Vodách to boli rebríky, vodopád a srnky, ktoré prebehli tesne popri turistickom chodníku. Páčilo sa nám aj na Dobšinskom kopci s vyhliadkou na Dobšinú.
Najväčším turistickým zážitkom bol pre nás výlet do Dobšinskej ľadovej jaskyne, do ktorej sme cestovali vlakom. Musíme podotknúť, že niektorí mali vo vlaku svoju premiéru.

ra skvp1ra skvp2ra skvp4ra skvp3V areáli našej ubytovne sme si zmerali svoje sily vo futbale, v stolnom tenise a v iných pohybových súťažiach. Príjemným spestrením bolo pre nás vozenie na

štvorkolke, či skákanie na trampolíne. Z večerných programov mala úspech diskotéka, v ktorej sa úlohy parketových levov a levíc ujali naši prváčikovia. Po rozvírení zábavy postupne opadli zábrany aj zo starších žiakov a zábava gradovala... Svoju šikovnosť a tvorivosť sme ukázali v programe Izba baví izbu, kde sme predviedli scénky, básničky, piesne a tančeky inšpirované životom v Škole v prírode. Svoje najkrajšie zážitky sme zvečnili výtvarnými prácami, ktoré boli ocenené sladkou odmenou.
Na záver úryvok z tvorby našich najmladších:

Bolo nám dobre, veselo,
domov sa nám nechcelo.
Keď sa do Revúcej vrátime,
spomínať si budeme.

Žiaci ZŠ I. B. Zocha
R e v ú c a

 

Čítať 1938 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!