utorok, 21 október 2014 10:48

Týždeň zdravej výživy v ZŠ I. B. Zocha obohatili rôznymi aktivitami

Napísal(a) Mgr. Helena Peniaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra ibz DSC 0724aS končiacim sa babím letom plným pestrých farieb, vône ovocia a zeleniny si žiaci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej pripomenuli TÝŽDEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY, ktorý prebiehal v dňoch 13.10 – 17.10.2014. Život v škole a prostredie školy sa môže stať hybnou silou podporujúcou zdravie, ktoré je našim najväčším darom. ZDRAVIE JE AKO PERLA V MORI, KTORÚ SI TREBA CHRÁNIŤ. AK SME ZDRAVÍ, NECHÝBA NÁM NIČ KU ŠŤASTIU. 
Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Práve preto 16. október - Svetový deň zdravej výživy a celý týždeň sa niesol v znamení tohoto dňa. Učitelia so žiakmi sa venovali ZDRAVEJ VÝŽIVE počas vyučovania rôznymi aktivitami. Tvorením projektov, násteniek a prezentácií si dopĺňali svoje vedomosti o správnom stravovaní a dodržiavaní pitného režimu. Spoznávali potraviny, ktoré zdraviu človeka neprospievajú. Svoje prezentácie a projekty vypracovávali na hodinách cudzích jazykov, informatiky, chémie, varenia, výtvarnej a dramatickej výchovy, biológie. Nezabudli na pohyb

podporujúci zdravie a doplňujúci zdravú výživu. Na desiatu si nosili väčšie dávky ovocia, staršie žiačky pripravili zdravé 

ra ibz DSC 0702ra ibz DSC 0741ra ibz DSC 0724ra ibz DSC 0720zeleninové nátierky. Príjemným spestrením desiatových prestávok bola akcia pozvaných študentov so SSOŠ, ktorí im pripravili ovocné džúsy, ovocné špízy, mliečne kokteily a zdravé nátierky na celozrnnom pečive, za čo im boli žiaci školy nesmierne vďační.
Zdravá výživa – často opakované slovo. Väčšina ľudí význam zdravej výživy podceňuje. Zdravá výživa však môže rozhodnúť o našom zdraví. Telesnom i duševnom. A žiaci aj učitelia tejto školy sú opäť o krôčik bližšie pri upevňovaní svojho telesného i duševného zdravia správnou výživou.
Mgr. Helena Peniaková

 

Čítať 1996 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!