štvrtok, 26 november 2015 10:14

Možno ešte rodičia netušia, ale ich deti sú naozajstní malí experti

Napísal(a) Mgr. Ľubica Klimentová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

carovne PB030124 2aMožno ešte rodičia netušia, ale ich deti sú naozajstní malí experti. Každé dieťa má svoje záujmy, hobby, alebo koníčky, niečo čo ho zaujíma a každý deň sa tejto záľube venuje. A tak sme si spolu s deťmi ZŠ I. B. Zocha v Revúcej navrhli čarovný plášť experta, ktorý keď si dieťa oblečie, stane sa na chvíľu expertom v určitej oblasti. Expert prítomným deťom porozpráva o veciach, ktoré ho zaujímajú a podelí sa s nimi o svoje vedomosti, alebo zručnosti.
Prvým naším expertom bol Maťo zo IV. A triedy, ktorý si pripravil peknú prezentáciu o Muránskej Dlhej Lúke, kde býva. Prostredníctvom fotografii nám predstavil nielen prítomnosť, ale aj bohatú históriu Muránskej Dlhej Lúky.

Dadu zo IV. A triedy zaujala rozprávková krajina Narnia, ktorú nám predstavila vo svojej prezentácii. Čo nás prekvapilo bolo to, že poznala každého herca nielen podľa vlastného, ale aj podľa rozprávkového mena.

Z rozprávky sme sa preniesli do druhohôr, do sveta dinosaurov. Marek z II. A triedy nám pútavo porozprával o svojich obľúbených, ale hlavne najväčších obyvateľoch našej planéty Zem. Ku každému obrázku dinosaura, ako správny expert, doplnil jeho meno, ale aj to čo patrilo do jeho jedálnička. Dozvedeli sme sa aj to, že jeho najobľúbenejší dinosaurus sa volá ankylosaurus. Pre tých, ktorí to nevedia je to veľký, obrnený, bylinožravý jašter.

Lívia z II. A triedy nám predstavila knihu o prírode. Na chvíľu nás vtiahla svojím pútavým rozprávaním na potulky do lesa. V trojrozmernej knihe sme vďaka nej spoločne spoznávali stromy, ich časti, ale aj zvieratá ktoré žijú v lese. Pre deti si Lívia pripravila hádanky o zvieratkách a ich príbytkoch. Nakreslila si aj zvieracie stopy, čo sa deťom veľmi páčilo. Museli uhádnuť komu patria. V závere prekvapila ešte bonusom. Dieťaťu, ktoré sa najviac hlásilo a najviac vedelo správne odpovedať, nakreslila Livka obrázok ako správna maliarka.

Odmenou pre všetkých expertov bol veľký potlesk od detí, ktoré ich dychtivo počúvali. Snáď sa tento rituál stane súčasťou nášho školského klubu detí a spoznáme ešte veľa nových expertov a vypočujeme si ich zaujímavé rozprávanie.
Mgr. Ľubica Klimentová

 

Čítať 2298 krát Naposledy zmenené štvrtok, 26 november 2015 10:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!