utorok, 15 marec 2016 12:32

Pôst 2016 v Škole dobrých skutkov

Napísal(a) Mgr. Katarína Krištofová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Základnú školu Ivana Branislava Zocha v Revúcej sme už dávnejšie premenovali na Školu dobrých skutkov, v ktorej sa pravidelne konajú rôzne aktivity zamerané na šírenie dobra podľa liturgických období. Do niektorých činností sa zapájajú žiaci celej školy, iné sú vyhradené skôr pre žiakov navštevujúcich náboženskú výchovu.

Dňa 10.2.2016 sa Popolcovou stredou začalo pôstne obdobie. Pôst je časom, v ktorom sa pripravujeme na slávenie Veľkej noci a zároveň sa snažíme upriamiť svoju pozornosť na náš vzťah k Bohu, k ľuďom i k sebe samým. Neodmysliteľnou súčasťou pôstneho obdobia sú krížové cesty, ktoré si žiaci aj učitelia ra post DSC 0265 1anašej školy počas hodín náboženskej výchovy konajú priamo v priestoroch školy. Putovanie s Ježišom a jeho krížom po štrnástich zastaveniach je pripomienkou a uvažovaním nad odsúdením Piláta, troma Ježišovými pádmi, stretnutím s Matkou Máriou, Šimonovou pomocou, Veronikinou šatkou či pribitím na kríž a pochovaním. Nesením kríža a sviečok a zvládnutím viacerých schodov a poschodí na seba prenášame aspoň časť námahy, ktorú podstúpil na krížovej ceste Ježiš Kristus. V tomto roku sa k nám na krížovej ceste pridali aj predškoláci z Katolíckej materskej školy Svätej rodiny, pre ktorých táto aktivita nie je vôbec cudzia.

Krížovou cestou sa tohto roku naše pôstne aktivity nekončia. Počas 40-dňového pôstneho obdobia sa spoločne snažíme konať viac dobrých skutkov, byť priateľskejší a ochotnejší pomôcť ľuďom okolo seba, svojim rodičom, súrodencom či spolužiakom.
Každým dobrým skutkom vykonaným z lásky tak môžeme pomôcť Ježišovi niesť jeho ťažký kríž.
Mgr. Katarína Krištofová

 

Čítať 4725 krát Naposledy zmenené utorok, 15 marec 2016 13:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!