streda, 23 marec 2016 19:56

Hlavné piliere ZŠ Ivana Branislava Zocha

Napísal(a) Ivana Sviežená
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Základná škola Ivana Branislava Zocha v Revúcej už dlhé roky stavia svoj spôsob výučby, aktivity a hodnoty školy na pevných pilieroch. Hlavným cieľom školy je zušľachťovanie osobnosti žiaka, poskytnutie priestoru na prejavenie potencie, ktorá je v každom človeku, osvojenie základných kultúrnych zručností ako nástrojov ďalšieho vzdelávania, budovania základov pre chápanie vzťahov a súvislostí.

Škola je miestom, kde sa v plnom rozsahu uplatňuje humanistický a prosociálny prístup k výchove a vzdelávaniu. Rodinná atmosféra školy podporuje našu základnú filozofiu, ktorou je otvorenosť a vzájomná spolupráca učiteľov, žiakov a rodičov, ktorí sú si navzájom rovnocennými partnermi a spoločne

tvoria „trojuholník“ ako základnú bunku školy. ZŠ I. B. Zocha poskytuje žiakom všeobecne orientované základné vzdelávanie a výchovné pôsobenie s osobitým dôrazom na:

  • slovné hodnotenie žiakov na 1.stupni,
  • rozvoj komunikácie v cudzích jazykoch s podporou medzinárodných projektov,
  • rozvoj tvorivosti a estetického cítenia prostredníctvom umelecko-dramatických činností a tvorivých dielní,
  • získanie gramotnosti v oblasti IKT a financií,
  • telesnú a športovú výchovu,
  • environmentálnu výchovu,
  • výchovu k morálnym hodnotám.

Samozrejmosťou školy je elektronická triedna kniha so žiackou knižkou, v ktorej si žiaci aj rodičia môžu pozrieť výsledky práce na hodinách, či nájsť zadanú domácu úlohu. Skontrolovať dochádzku svojho

dieťaťa si rodičia vedia aj s pomocou mobilnej aplikácie. V priebehu školského roka v škole prebieha mnoho aktivít a akcií, do ktorých sa pravidelne zapájajú žiaci aj rodičia - Európsky deň rodičov a škôl, Strieborné Vianoce, Jarneval a Detská divadelná hra sú len malou ukážkou z nich. V popoludňajších hodinách majú žiaci na výber širokú paletu záujmových útvarov, v ktorých môžu zmysluplne využívať voľný čas a súčasne rozvíjať svoj talent. Škola podporuje aj profesionálny rast pedagogických zamestnancov - učitelia si neustále prehlbujú vedomosti pri zavádzaní inovatívnych metód a postupov do vyučovacieho procesu.

 Ivana Sviežená

 

Čítať 2340 krát Naposledy zmenené streda, 23 marec 2016 20:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!