utorok, 29 marec 2016 16:54

Pre žiakov prvého stupňa pripravili TRADIČNÝ VEĽKONOČNÝ JARMOK

Napísal(a) Bc. Ivana Sviežená
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Veľká noc alebo Veľkonočné sviatky  je najvýznamnejší kresťanský sviatok, ktorý pripadá tohto roku na marec. Veľkonočné oslavy sa podľa regiónov líšia. Pretože sa časovo zhruba prekrývajú s pohanskými oslavami príchodu jari, ľudové tradície prevzali z predkresťanských dôb mnoho zvykov a obyčajov. Najintenzívnejšie tieto sviatky prežívajú deti. Maľovanie vajíčok a príprava veľkonočnej výzdoby patria medzi veľmi obľúbené chvíle v rodinách i v škole, kde sa rozvíja ich predstavivosť, kreativita a podporujú sa zručnosti. 

Preto si 23. marca 2016 pani učiteľky  ZŠ I. B. Zocha v Revúcej pripravili pre deti prvého stupňa TRADIČNÝ VEĽKONOČNÝ JARMOK. Deti boli plné očakávania, kedy príde ten vytúžený jarmočný deň. Kde si budú môcť predávať svoje výrobky, ale aj kupovať od svojich spolužiakov, kamarátov. 

V rámci finančnej gramotnosti, ktorú deti majú na prvom stupni, ide o dôležitú súčasť každodenného života. Svoje skúsenosti s financiami tak uplatnili priamo v praxi. Netradičným platidlom pre tento deň sa stali ZOCHÁČE. Nechýbali nádherne zdobené kraslice rôznych motívov, slamení zajkovia, sliepočky, ručne robené korbáče, motýliky, kytičky, veľkonočné obrázky a mnoho iných výrobkov. Chodbou sa niesol čulý ruch, príjemná atmosféra, čo deti povzbudzovalo k nakupovaniu. Získané Zocháče z predaja neskôr vymenili v ZMENÁRNI za milé darčeky. Pri pohľade na svoje veľkonočné nákupy sa všetkým deťom rozžiarili oči šťastím.
Bc. Ivana Sviežená

 

 

Čítať 1760 krát Naposledy zmenené utorok, 29 marec 2016 17:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!