piatok, 09 december 2016 13:09

Ako vnímajú červenú stužku "Zocháči" z Revúcej

Napísal(a) Mgr. M. Pirochová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV alebo AIDS. Červená stužka je značkou pre upevňovanie povedomia o HIV a AIDS medzi ľuďmi. Počas celého roka ju majú nosiť ľudia, aby vyjadrili svoju podporu ľuďom, ktorí žijú s HIV a AIDS a aby si uctili pamiatku tých, ktorí v dôsledku tohto ochorenia zomreli. Počas 1. decembra – medzinárodného dňa HIV a AIDS,

si ľudia z celého sveta pripínajú červenú stužku. Hovoria tým „zaujímam sa o tému HIV a AIDS“, „som znepokojený/á“, „venujem sa vzdelávaniu, aby sa HIV nešírilo“. Červená stužka tu je aj pre tých, ktorí hovoria „pomáham ľuďom, ktorí žijú s HIV a AIDS“. Ako vidieť, dôvodov je veľa. Červená stužka s nami ostáva počas celého roka, aby sme nezabudli na jej odkazy a posolstvá.
Žiaci ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa v školskom roku 2016/2017 zúčastnili a aktívne podieľali na desiatom ročníku celoslovenskej kampane Červené stužky, kampane boja proti AIDS. V škole sme si spoločne so žiakmi 8. a 9. ročníka pozreli film - „Príbehy Anjelov“, cieľom ktorého bolo uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS.
Žiaci II. stupňa vypracovali niekoľko pekných projektov na tému HIV/AIDS, z ktorých tie najkrajšie sa dostali aj na nástenku venovanú kampani Červené stužky. Pre žiakov deviateho ročníka sa zrealizovala odborná prednáška na tému HIV. Pozreli si odborný film o AIDS a potom plnili rôzne aktivity na danú tému.
Žiaci našej školy zvidideľnili 1. december – Svetový deň boja proti AIDS vytvorením „živej“ červenej stužky. Na školskom dvore sa žiaci 1. až 9. ročníka spojili a vytvorili symbol kampane boja proti AIDS – červenú stužku. Každý žiak mal pripnutý symbol solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV.
Ďakujeme za podporu.
Mgr. M. Pirochová

 

 

Čítať 2120 krát Naposledy zmenené piatok, 09 december 2016 13:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!