štvrtok, 15 december 2016 11:27

Žiaci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej si pripomenuli Deň počítačovej bezpečnosti

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V dnešnej dobe už internet bežne používajú nielen dospelí, ale aj deti. Internet v mobiloch, či na tabletoch je samozrejmosťou takmer pre každého žiaka školy. O to viac vystupuje do popredia potreba bezpečnosti na internete. Túto skutočnosť si pripomenuli aj žiaci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej, ktorí sa na hodinách informatiky počas posledného novembrového týždňa roku 2016 venovali tematike

bezpečného využívania informačných technológií. Kým tí najmenší spoznávali web ovce.sk, starší vytvárali vlastné produkty rôznych formátov, týkajúce sa uvedenej problematiky. Boli to kresby v grafickom editore, komiksy, príhody v textovom editore, ale aj prezentácie o phishingu, malware a pod. Všetci starší okrem toho absolvovali aj test počítačovej bezpečnosti.
Žiaci si aj vďaka tejto aktivite uvedomili, aké dôležité je chrániť si svoje osobné údaje, svoje dáta a svoj počítač pred rôznymi hrozbami.
Deň počítačovej bezpečnosti sa oslavuje 30. novembra od roku 1988. Je určený na zvýšenie informovanosti o význame a potrebe ochrany počítačov a dát. Pripomína ľuďom nevyhnutnosť počítačovej bezpečnosti pred rôznymi hrozbami. Počítačoví odborníci poskytujú viac ako 50 spôsobov na zabezpečenie ochrany počítačov a v nich uložených dát.
Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 1813 krát Naposledy zmenené piatok, 16 december 2016 13:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!