nedeľa, 19 marec 2017 11:40

Revúcki žiaci budú spolupracovať pomocou tabletov a obrázkovej aplikácie s komunitou francúzskych výskumníkov – botanikov

Napísal(a) Mgr. Iveta Špaldová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Stalo sa vám niekedy, že idete po lese, pozeráte na okolitú prírodu, ale vôbec netušíte, čo to okolo vás rastie? Tak to sa môže zmeniť. Žiadne nudné listovanie v ťažkých knihách s obrázkami rastlín, ktoré ste v živote nevideli. Vďaka projektu Tajný život mesta naši štyria žiaci zo VI. A triedy Tomáš Hapl, Michal Špalda, Michael Drabič a Samuel Michal Siman spoznávajú rozmanitosť rastlín, ktoré vám rastú pod oknami a doteraz ste si ich krásu a jedinečnosť možno ani nevšimli.

V utorok 14.3.2017 sme boli pozvaní na 1-dňový kurz do mesta Zvolen. Boli sme si vyzdvihnúť štyri nové tablety s mobilnou aplikáciou Pl@ntNet, ktorá beží na operačnom systéme Android a iOS a učili sa s ňou pracovať. Teda, naši žiaci budú spolupracovať pomocou týchto tabletov a obrázkovej aplikácie s komunitou francúzskych výskumníkov – botanikov (Cirad, INRA, Inria a IRD), ktorí im pozorované rastliny pomocou softvéru pre vizuálne rozpoznanie potvrdia, zaradia ich do systému, alebo budú poznávať a hľadať ďalej, až kým nebudú nimi potvrdené. Dostali sme možnosť objavovať zaujímavé lokality a rastlinné druhy vo svojom okolí a prezentovať ich verejnosti. Navyše sme sa stali súčasťou bádateľsky orientovaného vzdelávania, ktoré je na Slovensku novinkou a prispeje k väčšej obľube výučby prírodovedných predmetov. Prajeme našim žiakom veľa zaujímavých nových zážitkov pri skúmaní krás našej prírody.
Mgr. Iveta Špaldová

 

 

Čítať 1702 krát Naposledy zmenené pondelok, 20 marec 2017 09:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!