piatok, 24 marec 2017 10:51

Žiaci v rámci profesijnej výchovy navštívili SMZ Jelšava

Napísal(a) Žiaci 9. ročníka
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Deviataci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej v rámci profesijnej výchovy navštívili SMZ Jelšava – Teplá voda. 17. marca 2017 sa v sprievode svojich triednych učiteliek zoznámili so závodom, ktorý je chlebodarcom mnohých rodín v našom regióne. Hneď po príchode všetci absolvovali školenie o bezpečnosti práce pre návštevníkov závodu v rámci exkurzií. Ďalej sa formou prezentácie zoznámili s históriou, súčasnosťou a s perspektívou budúcnosti tohto závodu. 

Potom sme všetci nafasovali ochranné prilby a iné bezpečnostné prvky a vybrali sme sa do terénu. Ako prvé nás zaujali obrovské banské stroje, ktoré sme videli prvýkrát v živote. Nezabudnuteľným pre nás bude sedenie v kabíne šoféra s možnosťou nakuknúť ako sa riadi taký kolos, vyzdvihnutie v klietke do výšky, pravdaže pod odborným dozorom zodpovedného pracovníka závodu. Boli tam ešte iné obrovské banské stroje.

Exkurzia pokračovala v pracovných halách, kde sme videli, ako sa tieto stroje opravujú. Stretli sme tam aj našich bývalých spolužiakov.
Náš sprievodca nás ďalej zaviedol ku rotačným peciam. Jednu práve opravovali, a tak sme využili možnosť pozrieť si ju zvnútra.

Na záver exkurzie sme dostali reklamné darčeky, poďakovali sme sa nášmu sprievodcovi, urobili posledné foto pred budovou SMZ. Ďakujeme aj vedeniu školy, že nám umožnilo účasť na takomto podujatí.
Žiaci 9. ročníka: Pavel Antal, Allan Nemček, Dávid Pribilinec, Patrik Zlatnický

 

Čítať 1577 krát Naposledy zmenené piatok, 24 marec 2017 15:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!