pondelok, 10 apríl 2017 09:14

Slávnostné otvorenie exteriérového fitness parku v Revúcej

Napísal(a) Mgr. Z. Kunštárová, Mgr. M. Pirochová
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Heslom „V zdravom tele, zdravý duch“ sa v poslednej dobe riadi čím ďalej tým viac ľudí. Pri príležitosti slávnostného otvorenia fitnessparku sme na pôde našej školy ZŠ IB Zocha v Revúcej privítali medzi nami primátorku mesta, doktorku Evu Cireňovú, vedúceho oddelenia školstva telesnej kultúry a športu, doktora Igora Kvetka a prdsedu komisie športu Michala Žgravčáka. Sme radi, že prijali naše pozvanie.

Počas letných prázdnin učitelia školy vypracovali a zaslali športový projekt "Pohyb nás spája", ktorého snahou bolo vybudovať v areáli školy exteriérový fitpark. ...a podarilo sa!!! Stali sme sa víťazmi 5. ročníka programu SPPoločne.Vďaka podpore Nadácie SPP a vďaka veľkej Zocháčovskej rodine sa našej malej škole podarilo nazbierať vo verejnom online hlasovaní najviac hlasov spomedzi 240 projektov na Slovensku! Neuveriteľných 9645. 

Srdečne ďakujeme učiteľom, žiakom, rodičom a priateľom školy zblízka aj zďaleka.
Naši hostia spolu s pani riaditeľkou slávnostne otvorili Exteriérový fitnesspark prestrihnutím červenej stuhy a potom sa už veľmi rada slova ujala pani primátorka.
Po sprievodnom vystúpení mažoretiek a športovcov si hostia mali možnosť pozrieť ukážku cvičenia na jednotlivých strojoch. Naši žiaci svojou prezentáciou pozvali verejnosť do fitparku, v ktorom nie ste limitovaní otváracími hodinami ani vstupným. Fitparky sú vhodné pre všetky vekové kategórie - od starších detí až po seniorov - a to nielen na posilňovanie svalov, ale i na rehabilitačné a relaxačné účely. Takto si môžete precvičiť všetky partie tela na čerstvom vzduchu.
Chôdzou na trenažéri si precvičíte svalstvo dolných končatín a bedrovej časti chrbtice a zlepšíte koordináciu pohybov.
Cvičením na Veslovacom Trenažéri - zapájate až 80 % svalov v tele, má priaznivé účinky na správne držanie tela.
Dvojitý Posilňovač nôh je zariadenie určené na vytvarovanie a posilnenie svalov najmä vnútorných a vonkajších stehien. Prispieva ku lepšej koordinácií pohybov a k lepšej stabilite tela.
Zhyby na hrazde sú najúčinnejším cvikom na spevnenie a nárast svalovej hmoty vo vrchnej časti tela. Cvičenie na hrazde má vplyv aj na zlepšenie koordinácie pohybov, sily úchopu a celkovej sily hornej časti tela.
Dvojity Surf je prístroj zameraný na precvičenie a uvoľnenie svalov strednej časti tela: bedrovej časti chrbtice, svalov pásu a bokov a brušných svalov. Cvičenie je vhodné aj na rehabilitačné účely.
Trenažérom na Nohy komplexne precvičíte svaly dolných končatín: sedacie svaly, stehná aj lýtka. Cvičenie je technicky nenáročné a pohodlné, nakoľko nezaťažuje chrbtové svalstvo.
Bicyklovanie má veľmi priaznivé účinky na zvyšovanie kondície a spaľovanie tukov, nezaťažuje však kĺby preto je veľmi vhodné aj pre ľudí s nadváhou. Posilňuje a formuje nielen lýtka, stehná a sedacie svaly ale aj šľachový aparát, preto je vhodné aj na rehabilitáciu.
Cvičením na Posilňovací stroj na Hrudník precvičíte a spevníte svalstvo v oblasti hrudníka, chrbta a horných končatín.
Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporili v splnení ďalšieho z našich vytúžených cieľov.
Mgr. Z. Kunštárová, Mgr. M. Pirochová

 

 

Čítať 1568 krát Naposledy zmenené pondelok, 10 apríl 2017 09:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!