nedeľa, 04 jún 2017 17:49

Deti spozorovali na chodbe školy v Lubeníku zadymenie, ktoré ohlásili riaditeľovi

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Deti spozorovali na chodbe školy v Lubeníku zadymenie, ktoré ohlásili riaditeľovi školy. Dňa 1. júna 2017 o 8.10 hod. riaditeľ školy školským rozhlasom vyhlásil, že v priestoroch školy horí a je potrebné vykonať evakuáciu osôb na školský dvor. Po evakuácií detí a dospelých veliteľ DHZ Jelšava Ing. Pavol Zapletal zahájil komentované ukážky. Úvod patril ukážke z činnosti našich predkov, ktorí hasili v historických uniformách aj s plátennými vedrami. Potom na porovnanie bola vykonaná činnosť – hasenie v súčasnom zásahovom odeve

aj s autonómnym dýchacím prístrojom za použitia hasiaceho prístroja a prúdu D s kompaktnou prúdnicou. Poslednou ukážkou bolo vykonanie hasebných prác za pomoci ľahkej peny. Tejto pene sa deti veľmi potešili, lebo sa v nej mohli vyšantiť.
Záver patril ukážke samotnej techniky – CAS 15 IVECO DAILY a CAS 32 TATR T 815. Deti si mohli prezrieť hasičské autá zvonku, ale samozrejme aj zvnútra. Bolo to krásne prežité predpoludnie medzi deťmi, ktoré môžu byť nástupcami či už dobrovoľných, ale aj profesionálnych hasičov.
Gabriela Jakubecová

 

 

Čítať 1728 krát Naposledy zmenené utorok, 06 jún 2017 08:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!