pondelok, 06 november 2017 08:37

Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov

Napísal(a) Mgr. Martina Vrancová, Mgr. Marek Király
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V rámci realizácie 8.ročníka česko-slovenského projektu ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY: Tajuplný svet knižných príbehov sa zapojilo 190 žiakov našej základnej školy v Jelšave. Projekt žiakov zaujal až natoľko, že sa doň zapojili žiaci od nultého až po deviaty ročník. V triedach najmenších žiakov (nulťáčikov a prvákov) na prvom stupni predchádzalo výrobe záložiek čítanie detských rozprávkových knižiek ako napr. Alica v krajine zázrakov, Gulliverove dobrodružstvá,

Snehová kráľovná, či Aladinova čarovná lampa a iné..... podľa výberu žiakov v triede. Následne sa žiaci pod vedením triednych učiteľov pustili do dramatizácie jednej z prečítaných rozprávok. Sprievodným programom pri výrobe záložiek v druhom, treťom a vo štvrtom ročníku na 1. stupni boli aj hodiny hlasného čítania a dramatizácie príbehov v školskej knižnici a na 2. stupni čitateľské súťaže, žiacke besedy o prečítaných knihách a návšteva školskej knižnice v priebehu hodín slovenského jazyka a literatúry, alebo návšteva knižnice v poobedných hodinách. Keď žiaci načerpali dostatočnú inšpiráciu a kopec nápadov na realizáciu záložiek, mohli sa pustiť do ich výroby pre svojich kamarátov zo slovenskej školy v Krompachoch.
Aby sme sa priateľskej škole predstavili, tak sme spolu so záložkami poslali informačný materiál o našej škole, školský časopis a noviny mesta Jelšava „JELŠAVAN“ .
Mgr. Martina Vrancová, Mgr. Marek Király – koordinátori projektu

 

Čítať 1330 krát Naposledy zmenené pondelok, 06 november 2017 13:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!