piatok, 22 december 2017 11:33

Predvianočný čas v Základnej škole Jana Amosa Komenského

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Najkrajšie a najočakávanejšie sviatky v roku sme si v predstihu počas posledného vyučovacieho týždňa v roku 2017 pripomenuli aj v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej.
Keďže nás čakajú dni plné dobrôt a rozprávkového televízneho vysielania , čo je spojené s priberaním a obmedzeným pohybom, začali sme tak, ako každý rok pohybom – vianočnými športovými turnajmi. Svoji sily si merali družstvá športovcov z jednotlivých tried vo volejbale, futbale, florbale a vybíjanej.

Vianoce sú sviatkami obdarovania, a preto darčeky boli u nás prichystané aj pre budúcich školákov – terajších škôlkarov z našich mestských materských škôl. Za ich svedomitú prípravu na vstup do základných škôl im počas veselého programu rozdal náš Mikuláš darčeky pre spríjemnenie vianočných dní.

Sladkú odmenu a ocenenie športových úspechov si odniesli v tomto čase aj členovia atletického klubu za vzornú a úspešnú reprezentáciu klubu, školy, nášho mesta a regiónu v roku 2017. Prajeme im veľa športových úspechov aj v roku 2018. Cenu si prebrali od našej úspešnej športovkyne Mgr. Martiny Chrapánovej – našej učiteľky a trénerky.
Aké by to boli Vianoce bez LEGA. A preto nechýbala ani naša každoročná vianočná LEGO súťaž. Naši malí aj veľkí stavitelia zhotovovali krásne modely miest, priemyselných parkov, áut budúcnosti, ...

Vstupný areál školy vítal žiakov, rodičov a návštevníkov prekrásnou výstavkou vianočných ikebán a prác našich najmenších – detí z nášho školského klubu.

A už sa blížilo to najkrajšie – Vianočné pohladenie – vianočná akadémia žiakov školy. Javisko mestského domu kultúry sa rozozvučalo vianočnými melódiami, koledami a prianiami toho najlepšieho v roku 2018 za ohromnej účasti našich rodičov a verejnosti. Poďakovanie patrí všetkým účinkujúcim a pedagógom za prípravu akadémie.

Vianočný týždeň končil tradičnými vianočnými trhmi našich žiakov, kde si žiaci mohli predať, ale aj kúpiť vlastnými silami vyrobené vianočné darčeky pre svojich blízkych a pre svojich kamarátov.

Každý rok sa lúčime vianočnou EKOBURZOU za vône vianočného punču. Výťažok aj tento roku putuje do nášho mestského psieho útulku. Nech nielen my, ale aj naši štvornohí kamaráti majú radosť a prežijú vianočné šťastie.

Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2018 prajú zamestnanci a žiaci Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej.
Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomáhali a podporovali nás v roku 2017. Tešíme sa na spoluprácu aj v roku 2018.

 

Čítať 1363 krát Naposledy zmenené piatok, 22 december 2017 11:48

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!