sobota, 23 december 2017 22:16

Dni bežia rýchlosťou letiacich koní a takým tempom prešiel aj deň, na ktorý sa chystali niekoľko týždňov Doporučený

Napísal(a) Mgr. Ľuboslava Lacjaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dni bežia rýchlosťou letiacich koní a takým tempom prešiel aj deň, na ktorý sme sa chystali niekoľko týždňov – Deň otvorených dverí na Prvom slovenskom literárnom gymnáziu v Revúcej 9. 11. 2017. Snáď málokto nepočul reklamný spot, ktorý vysielali rozhlasové stanice Európa2, Jemné a Vlna, v ktorom nielen redaktori, ale aj naši žiaci pozývali deviatakov a ich rodičov na stretnutie s pedagógmi, žiakmi a vzácnymi, nie každodennými hosťami, športovým moderátorom Jánom Žgravčákom a motocyklovým pretekárom, najúspešnejším reprezentantom Slovenska 

na Rallye Dakar, najťažšou rallye na svete, Ivanom Jakešom.  

Potešilo nás, že tentoraz k nám zavítali vážni záujemcovia o štúdium aj zo vzdialených miest Slovenska. Návštevníkov privítala riaditeľka PSLG Mgr. Ľuboslava Lacjaková, ktorá priblížila aj charakter ra dod baby svietiaštudijného programu na gymnáziu. Pripomenula, že zastupiteľstvo schválilo pre PSLG plán výkonov na budúci školský rok, čo znamená, že škola bude otvárať prvý ročník. Kto tvrdí čokoľvek iné, klame! Je však zaujímavé, že sa už celé roky, v čase, keď sa deviatci rozhodujú, kam ísť na strednú školu, objavujú v meste a okolí „zaručené informácie“ o tom, že PSLG sa ide opäť zatvárať, spájať a podobné katastrofické scenáre. Pýtam sa, komu to osoží? (Prepáčte mi malé odbočenie.) Potom dostal slovo učiteľ literárno-dramatickej tvorby Mgr. Marian Lacko. Charakterizoval predmet, ktorý vyučuje a jeho príhovor doplnila ukážka hry divadelného súboru Z.N.A.K. pri PSLG. Na záver dostal do ruky mikrofón Ivo Novák, učiteľ jedinečného predmetu na gymnáziu, žurnalistiky. Na demonštráciu svojho predmetu nemohol mať lepšie podmienky – interview s Jánom Žgravčákom a potom simulovaný rozhovor Žgravčáka ako moderátora s Ivanom Jakešom. Nasledovala „tlačová konferencia“, kde boli predstaviteľmi médií samotní žiaci.

ra dod chalani stojaSprievodným podujatím bola návšteva RC Auto Model Team Revúca, ktorí prišli s modelmi áut. Na chodbe postavili autodráhu, ktorú si najprv vyskúšali naši hostia. Výsledok nás veľmi zaujímal, keďže obaja majú blízko k motorizmu. Nakoniec bol Ivan Jakeš rýchlejší, ale len o jednu sekundu. Samozrejme, že preteky na dráhe si mohli vyskúšať aj žiaci. Potom už všetkých čakalo lákavé občerstvenie, ktoré pripravili ruky našich mamičiek, ale aj vyučujúcich. Každý odišiel s rôznymi reklamnými predmetmi, ktoré boli zase dielom našich žiakov.

Na záver sa patrí poďakovať všetkým, ktorí sa na tomto vydarenom podujatí podieľali; moja vďaka a uznanie patrí manželom Lábajovcom za realizáciu výzdoby školy a dobré rady pri príprave podujatia, ich synovi Maťkovi, žiakovi 2.A triedy, Mgr. Ivane Lormannovej za vedenie žiakov pri príprave reklamných predmetov, PhDr. Ľubici Andaházyovej za organizáciu a prípravu celého DOD.

Rovnako však ďakujem všetkým rodičom a kolegom, ktorí prispeli k príprave občerstvenia a spríjemnili tak prítomným tento deň.
Mgr. Ľuboslava Lacjaková
riaditeľka PSLG

 

Čítať 2320 krát Naposledy zmenené sobota, 23 december 2017 23:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!